Hallandsposten

Hbk–örgryte

-

LÄGET I LAGEN

HBK: Thomas Boakye är tillbaka efter sin avstängnin­g och efter Andreas Bengtssons något darriga insats senast är frågan om inte Boakye är tillbaka i startelvan. Kosuke Kinoshita startade matchen mot Brage på bänken, men behövde bara fem minuter på sig att näta och kan också vara tillbaka till förmån för Johan Oremo. Eller kommer Hbk-ledningen att satsa på båda från start även om allt talar för en 4–3–3-uppställni­ng? Örgryte: Örgryte har hittat formen igen med tre raka segrar varav 5–2 senast mot ett, ska dock påpekas, mycket blekt Varbergs Bois. Det finns mycket offensiv potential i laget där spelmotorn Diego Montiel styr det mesta, Daniel Paulsson och Simon Nilsson är rörliga och kvicka i offensiven och Gustav Ludwigsson har blivit den nye målskytten. Vid seger passerar Stojan Lukics gäng också HBK.

LAGEN

HBK (preliminär­t): Malkolm Nilsson – Jesper Westerberg, Peter Larsson, Alexander Berntsson, Thomas Boakye – Jonathan Svedberg, Ivo Pekalski, Marcus Mathisen, – Jonathan Svedberg, Kosuke Kinoshita, Gabriel Gudmundsso­n. Örgryte (preliminär­t): Stojan Lukic – Danny Ervik, Karl-johan Lindblad, anton Lans – Diego Montiel, Jakob Laindström, Hannes Sahlin, Jacob Ericsson – Simon Nilsson, Gustav Ludwigsson, Daniel Paulsson.

TRÄNARSNAC­K

Billy Magnusson, HBK: – En poäng och vi är körda. Så det är självklart enbart seger som gäller på lördag, där vi fortfarand­e har chansen till en allsvensk kvalplats och vid seger kan sätta press på AFC eftersom vi spelar några timmar tidigare.

– Så skulle vi hamna i underläge eller det är oavgjort med halvtimmen kvar har vi naturligtv­is en mer offensiv plan B att plocka fram för att kunna forcera fram ett segermål. Annars är nog utgångsläg­et detsamma som i tidigare matcher, där vi också har en motståndar­e att ta hänsyn till med många bollskickl­iga spelare – inte minst då Montiel.

HP:S BOLLJAKT

Topp fem efter 27 omgångar: Peter Larsson ....................................... 79 Malkolm Nilsson .................................. 78 Alexander Berntsson ......................... 72 Gabriel Gudmundsso­n ....................... 65 Kosuke Kinoshita ................................ 63 Thomas Boakye ................................... 61

ÖVRIGA MATCHER

I dag: Norrby–falkenberg­s FF. Lördag: Degerfors-gefle, Landskrona­jönköping, AFC Eskilstuna-frej. Söndag: Värnamo-helsingbor­g. Måndag: Gais–öster, Varbergs Bois–brage.

Följ matchen på hallandspo­sten.se

Lördagens tablå: Kl 12.30: HP avslöjar HBK:S startelva och bjuder på exklusivt förhandssn­ack med HBK:S tränare. Kl 13.45: Liverappor­ten startar. Följ matchen minut för minut, kommentera och chatta med reportrarn­a. Efter matchen: Sajten uppdateras med texter från matchen och betyg på alla Hbk-spelarna.