Hallandsposten

Gabbe vill sätta pr

FOTBOLL: HBK VILL INTE HA SPELAT SISTA HEMMAMATCH­EN MOT ÖRGRYTE

-

Förutsättn­ingarna är enkla. Seger är ett måste för att det allsvenska kvalhoppet ska leva där HBK i så fall också, med tidigare starttid, bara är en poäng efter AFC som tar emot ett bottenkrig­ande IK Frej.

– Visst kan det vara en fördel förutsatt att vi vinner, påpekar Gudmundsso­n.

Han debuterade redan 2016, 17 år gammal. I fjol blev det tolv matcher från start i Allsvenska­n och fyra mål medan han i år har vuxit ut till en startspela­re (26 av 28) som med sina nio mål är näst bäste målskytt i laget efter Kosuke Kinoshita.

– SJÄLVKLART HAR det betytt mycket att känna det förtroende­t från tränarhåll, inflikar han.

Men nöjd är den 19-årige speedkulan inte.

– Nej, jag tycker att jag borde ha bidragit med ännu fler mål och assist. Det är ju det som jag är med för. Så jag måste förbättra alla mina kvalitéer, inte minst avsluten och att komma till fler lägen, säger Gabriel självkriti­skt.

Han försöker också göra någonting själv åt det.

– Ja, jag brukar träna avslut ibland efter den ordinarie träningen. Mest med vänstern, men även med högern eftersom jag vet att jag måste bli bättre med den foten när jag möter bättre motstånd.

Och bättre motstånd – det vill Gabbe gärna möta i framtiden.

Han är ett år kvar på kontraktet med HBK, men medger att spel högre upp lockar.

– Självklart är det lockande att spela allsvensk fotboll. Och helst då i HBK.

Säsongens sista hemmamatch? Inte om Gabriel Gudmundsso­n och hans lagkompisa­r i Halmstads BK får bestämma. – Nu har vi chansen att sätta press på AFC Eskilstuna och den ska vi ta. Men då måste vi också vinna, påpekar ”Gabbe”.

MEN ATT DET finns intresse från annat håll är ingen hemlighet.

– Fast det är ingenting som jag tänker på just nu. Jag vill vara profession­ell och lojal och fokuserar enbart på HBK där vi vill göra en så bra säsongsavs­lutning som möjligt.

Det vill säga, först Örgryte hemma på lördag och därefter Öster borta nästa lördag och sedan...

– Så länge kvalchanse­n finns ska vi göra allt för att ta den.

 ??  ?? HET GUDMUNDSSO­N. HBK:S speedkula hoppas kunna avsluta Superettan­säsongen med seger mot Örgryte och göra att hoppet om en förlängd säsong och all-
HET GUDMUNDSSO­N. HBK:S speedkula hoppas kunna avsluta Superettan­säsongen med seger mot Örgryte och göra att hoppet om en förlängd säsong och all-

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden