Hallandsposten

Karls allsvenska dröm nära att slå in

- MATTIAS NILSSON

Karl Söderström har varit med om uppgraderi­ng tidigare. Skillnaden nu är att det är dörren till högsta serien som står på glänt.

– Jag är 33 år och har aldrig spelat i Allsvenska­n. Det hade varit en stor grej om vi lyckas med det, säger han.

En poäng borta mot Norrby på fredag räcker för att Falkenberg­s FF ska upprepa bedriften från 2013 då man gick upp i högsta serien.

– Klart det går inte komma så mycket närmare. Det känns spännande att åka och möta Norrby och ha allt i egna händer, säger Karl Söderström.

OCH FFF, SOM har sex poäng, och fem måls bättre målskillna­d än AFC United, vill självklart greja det redan i näst sista omgången.

– Absolut. Vi vill inte ha några onödiga nerver i en sista match (mot Gais), då kan allt hända.

Norrby har samlat ihop 32 poäng, tre fler än Varbergs Bois som ligger på negativ kvalplats.

– Det är ingen större resa dit och det är positivt, men sedan är det ett motstånd som kämpar för att klara sig. De kommer sälja sig dyrt.

Karl är förväntans­full inför matchen.

– Jag är rätt taggad tycker jag. Man är spelsugen och kroppen börjar komma

i gång, man vill bara att det ska bli match.

Gör FFF ”en vanlig prestation” bör det gå vägen.

– Mot Värnamo såg man hur det såg ut när vi verkligen tog tag i grejerna, går in för fullt och är beslutsamm­a. Då är det svårt att möta oss. Finns det risk för övertaggni­ng, och i så fall hur hittar man balansen?

– Det gäller väl mest om det går emot i början, man vet aldrig med fotboll. Bara man inte går bort sig onödigt. För min egen del är jag inte övertaggad, men vissa är mer fysiska i sitt spel och då kan det vara farligt att slänga sig in i tacklingar, säger Karl som inte dragit på sig ett enda kort på hela säsongen!

– Nä, precis. Man ska aldrig säga aldrig, men att jag skulle åka på ett rött kort, det känns inte troligt...

HAN VET HUR det är att gå upp en serie. Som nykomling sprang ju Varbergs Bois igenom division 1. Var det för att ha chansen till allsvenskt spel som det blev FFF?

– Just då tänkte jag inte på Allsvenska­n. Det var mer att det inte löste sig med Bois, sedan ville jag till en klubb där jag inte behövde flytta och då blev det ett begränsat utbud. Men sedan när jag började prata med Falkenberg är det klart att jag märkte att det var en klubb för toppstride­n. De kom fyra året innan, och då satsar man ju högre nästa säsong...

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV ?? EN MATCH SOM KAN AVGÖRA ALLT. Tar FFF en poäng borta mot Norrby spelar Karl Söderström & co i Allsvenska­n 2019.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV EN MATCH SOM KAN AVGÖRA ALLT. Tar FFF en poäng borta mot Norrby spelar Karl Söderström & co i Allsvenska­n 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden