Hallandsposten

Vinna (stort) eller försvinna för Halmia

- POVEL ARWIDSON

Ödesmatch mot IFK Berga i kvalet till ettan. Då måste Halmia ösa in mål. – Det är bara full fart framåt som gäller, säger tränare Anders Wallin.

Efter förlusten mot Trollhätta­n (0–3) i kvalet måste Halmia trycka på offensivt mot Berga för att hoppet om spel i division 1 ska leva.

– Vi har inget att förlora. Vi behöver göra fyra mål, och det ska vi göra, säger Anders Wallin och fortsätter:

– Att vinna stort kan vi. Vi har visat hela säsongen att vi skapar mycket och kan göra många mål.

SAMTIDIGT HÄRJAS Halmia av skador och sjukdomar. Viktiga mittbacken Viktor Jarälv fick gå ut senast efter en smäll mot nacken, och testades i träning under torsdagen.

– Vi hoppas verkligen att han är 100 procent på söndag, hans skada är kostsam för oss med tanke på att vi bara har två mittbackar i truppen, säger Wallin.

Och ytterligar­e problem, med tanke på att Halmia behöver göra många mål, är att Isak Petersson varit sjuk i veckan. Högerytter­n som vann skytteliga­n i division 2.

– Det klart att han är viktig för vår målskörd, han är en poängspela­re av rang, så han vill vi gärna ha med. Han ska testa att träna lätt i kväll (läs i går), och så får vi se.

ÄVEN PETERSSONS potentiell­a ersättare Emil Håkansson samt Filip Milosavlje­vic har varit sjuka i veckan och är tveksamma för spel.

IFK Berga, från Kalmar, slutade tvåa i division 2 Östra Götaland.

– Ett lag som är starka centralt och spelar ett lågt försvarssp­el. Jag tror att vi kan straffa dem genom att överbelast­a kanterna, där är vi duktiga, säger Anders Wallin.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? Halmias Isak Petersson vann skytteliga­n på 22 mål i division 2 – men har varit sjuk och är tveksam för spel i helgen.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV Halmias Isak Petersson vann skytteliga­n på 22 mål i division 2 – men har varit sjuk och är tveksam för spel i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden