Hallandsposten

Linneas dag blir Så mycket bättre

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

”Jag var extremt kritisk mot mig själv.”

En musikalisk själ, ett flak öl och ett Nintendo 64. Det och mycket mer packade Linnea Henriksson upp på sitt rum på pensionate­t Grå Gåsen på Gotland i somras. Så mycket bättre är i gång, och på lördag är det Halmstadar­tistens dag.

Två avsnitt av det populära programmet Så mycket bättre har hunnit sändas på TV4. Och till helgen är det dags för tittarna att få ta ett mer personligt kliv in i Linneas förflutna.

– Det är klart att det är nervöst för jag vet inte hur jag upplevs privat. Jag har lite blackout från just min dag eftersom jag var så fokuserad på tolkningar­na som de andra artisterna skulle göra, säger Linnea och tillägger:

– Herregud vad gjorde vi på min dag egentligen? Men jag minns att jag blev nedputtad i poolen och att det var otroligt grymma framträdan­den, skrattar hon.

EN VECKA PÅ Gotland delade de hus – Linnea Henriksson, Charlotte Perrelli, Stor, Louise Hoffsten, Eric Gadd, Christer Sjögren och Albin Lee Meldau.

– Det var en underbar vecka. Alla kom varandra nära och vi tog del av varandras erfarenhet­er. Vi var ett glatt och fint gäng.

Linnea har som de flesta andra både bra och dåliga minnen från det förflutna. I hennes yngre år var hon bra på att trycka ner sig själv – något som hon också berör i kommande avsnitt.

– Ibland lät jag de negativa tankarna ta över. Jag var extremt kritisk mot mig själv. Jag skulle inte ta för mycket plats och inte tro att jag var något, Linnea hämtar andan och tillägger:

– Många säger att det som gör en ont också gör en starkare. Jag håller inte med. Jag skulle snarare säga att man blir starkare på grund av att det finns positiv kraft inom en som vägrar slockna när det negativa kommer. Det positiva tar över, och det är fint.

Hur kom du över problemen?

– Scenen har alltid varit den trygga platsen för mig. En scen där det inte händer någonting är ju den sjukaste scenen. Man ska ta plats, man ska visa vad man går för och släppa allt. Det, och att jag började göra fler konserter gjorde att jag kom över det mer och mer.

I lördagens avsnitt blir det personligt, hur var det att prata så öppet inför alla?

– Det kändes väldigt naturligt, är ju rätt transparen­t annars med och väldigt ärlig i mina texter. Det är klart att vi kom djupare in på vissa ämnen, men det var inga konstighet­er eftersom vi var trygga med varandra.

LINNEA HENRIKSSON

PÅ LÖRDAG SKA Linnea titta på avsnittet hemma i Halmstad med sin närmaste familj.

– Det känns som det mest självklara – det handlar ändå mycket om min barndom. Och det är alltid skönt att komma hem till Halmstad.

Linnea har fått stående ovationer för sina hittills två tolkningar i programmet – en svensk tolkning av Eric Gadds ”The right way”, och ”Dansa på min grav” av Louise Hoffsten.

– Det var riktigt grymt att få köra Louises låt – hon var min idol när jag var barn. Men det finns en tolkning som jag är riktigt spänd på. På Stors dag gör jag en låt som jag inte lyckats skriva tidigare och den betyder mycket för mig. Det kan bli det viktigaste jag har gjort, avslutar Linnea Henriksson.

 ?? Bild: EMMA SVENSSON ?? LINNEAS DAG. På lördag står Linnea Henriksson i centrum i programmet Så mycket bättre, som sänds på TV4.
Bild: EMMA SVENSSON LINNEAS DAG. På lördag står Linnea Henriksson i centrum i programmet Så mycket bättre, som sänds på TV4.
 ?? Bild: TV4 ?? ”GOTT GÄNG”. Det blir känslosamt på Linneas dag, och några droppar champagne slinker ner för strupen.
Bild: TV4 ”GOTT GÄNG”. Det blir känslosamt på Linneas dag, och några droppar champagne slinker ner för strupen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden