Hallandsposten

Idol-nathalie: ”Det blev för mycket”

- TT

Pressen på Tv4-idolerna ökar, och även den förra fredagsfin­alen slutade i tårar. Den här veckan vill Nathalie Brydolf ta revansch – med en jazzklassi­ker.

Förkylning­en har börjat lägga sig för Nathalie Brydolf och hon hoppas kunna vara helt frisk lagom till fredagens Idol. Under stora delar av förra veckan kunde hon knappt prata, vilket gjorde att tonerna inte satt som de skulle när hon sjöng Lisa Nilssons Långsamt farväl. Efteråt rann tårarna. – Det var så mycket spänningar som släppte direkt efter att jag hade sjungit min låt, sedan fick jag ris och ros från juryn, det var många grejer som påverkade. Det blev för mycket, berättar hon.

DEN HÄR VECKAN är det storbandst­ema som gäller, och Nathalie Brydolf har valt att framföra Monica Zetterlund­s Sakta vi gå genom stan. När hon nu ser tillbaka på sin förra prestation var den inte lika illa som hon först trodde, men vill ändå satsa stenhårt den här veckan.

– Jag känner verkligen att 17, Umeå: Fly me to the moon (Frank Sinatra). 24, Borlänge: Tutti frutti (Little Richard). 25, Västra Frölunda: Beyond the sea (Bobby Darin).

4. Sebastian Walldén, 23, Göteborg: Theme from New York, New York (Frank Sinatra).

5. William Strid, 21, Söderhamn: Hold on, I’m comin’ (Sam & Dave).

6. William Segerdahl, 16, Vänersborg: Suspicious minds (Elvis Presley).

7. Nathalie Brydolf, 23, Bromma: Sakta vi gå genom stan (Monica Zetterlund).

8. Kadiatou Holm Keita, 17, Lidingö: Shake your tailfeathe­r (CC Production­s). Låtordning­en kan ändras.

jag måste ta revansch för att inte tappa förtroende­t från publiken, sedan är min låt den enda svenska på fredag, så jag får verkligen revansch på svenska hits-temat.

– Det är det här jag är van vid, att stå på scenen med storband och sjunga jazz. Och Zetterlund är Sveriges storhet, säger hon.

På sin audition sjöng Nathalie Brydolf en egen låt med jazzinflue­ser och när Idol-karusellen är över hoppas hon kunna fortsätta skriva egen musik. Målet är att slå igenom internatio­nellt.

– Jag har absolut grejer som är nära på att ges ut snart, och jag vet många duktiga låtskrivar­e som jag skulle vilja jobba ihop med och finslipa lite, berättar hon.

Men det är inte bara i Idol som Nathalie Brydolf är aktuell just nu. Hon syns även i Svt-programmet Första dejten där hon söker kärleken.

– Det var en deppig vinterkväl­l, jag fick feeling. Då hade jag inte sökt in till Idol, jag såg en Facebookan­nons och tänkte att det skulle vara härligt att vara kär igen, berättar hon.

PROGRAMMET ledde däremot inte till någon kärleksrel­ation.

– Vi träffades någon gång till efteråt, vi chattar lite och så men det är nog inte så mycket kärlek, säger hon.

Idol sänds i TV4 i kväll klockan 20.00.

SOFIA SUNDSTRÖM

 ?? Bild: HANNA FRANZÉN ?? VILL MER. Nathalie Brydolf vill ha revansch efter förra veckans Idol-framträdan­de som präglades av sjukdom. Den här veckan är det storbandst­ema. ”Det ska bli svinkul och jag hoppas att jag kan leverera”, säger hon.
Bild: HANNA FRANZÉN VILL MER. Nathalie Brydolf vill ha revansch efter förra veckans Idol-framträdan­de som präglades av sjukdom. Den här veckan är det storbandst­ema. ”Det ska bli svinkul och jag hoppas att jag kan leverera”, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden