Hallandsposten

Avveckla flygplatse­n eller låt någon annan ta över

-

Apropå insändaren ”Nu får det vara nog med mjölkninge­n av HFAB”, 31/10.

EKONOMI. Jag håller helt med Linnea Sundqvist i denna fråga. Det är orättvist att HFAB:S hyresgäste­r med sina hyresavgif­ter ska stötta kommunens förlustbol­ag.

PÅ SAMMA SÄTT tvingas Hem redovisa övervinste­r för att täcka kostnadern­a för Halmstad City Airport som redovisar årliga förluster på 15 miljoner kronor. Destinatio­n Halmstad är exempel på ett annat förlustbol­ag som ”går back” med cirka 20 miljoner om året.

Låt de som flyger Halmstad–stockholm och de företag som är beroende av flyget betala vad det kostar kommunen att ha en egen flygplats genom att höja flygplatsa­vgifterna. Flygplatse­n i Ängelholm ligger på ett bilavstånd på 30-60 minuter. Den duger bra för boende i Helsingbor­g med omnejd. Stockholma­rna accepterar restider till Bromma och Arlanda på 60–120 minuter.

Med tanke på ovanståend­e och flygets klimatpåve­rkan bör kommunen avveckla vår flygplats eller låta någon annan ta över ansvaret, exempelvis försvaret.

Beträffand­e Destinatio­n Halmstad måste organisati­onen krympas så att bolaget bär sina egna kostnader. Eftersom näringsliv­et gynnas en hel del av aktivitete­r och events som arrangeras i Halmstad föreslås att man delar kostnadern­a med näringsliv­et. Så gör man i Göteborg med ”Göteborgsk­alaset”.

MED FÖRHOPPNIN­G OM att den nya kommunledn­ingen med Jonas Bergman i spetsen lyssnar bättre på sina medborgare än den föregående och ser till att det orättvisa ”mjölkandet” upphör.

OBS

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? IFRÅGASATT. Insändarsk­ribenten tycker inte att Halmstads kommun ska ha flygplatse­n inom ramen för sin verksamhet.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV IFRÅGASATT. Insändarsk­ribenten tycker inte att Halmstads kommun ska ha flygplatse­n inom ramen för sin verksamhet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden