FOTBOLL: SVIDANDE STORFÖRLUS­T FÖR HBK I BALTIC SEA CUP

HALMSTADS BK FC KÖPENHAMN

(0–1)

1 6

– Det kan vara allt från ingenting till något allvarligt, men än kan vi inte ge några besked. Vi får avvakta till onsdag förmiddag då Johan ska göra en magnetrönt­gen, säger HBK:S chefsträna­re Igor Krulj.

Det var i slutet av första halvlek som Johan Oremo rullade av planen med smärtor.

Han tog sig åt vänster knä och fick hjälp att kyla ner skadan med en isblåsa vid sidlinjen.

Hbk-anfallaren låg sedan kvar en lång stund innan han försvann från Skedalheds konstgräs i paus.

– Johan fastnade med hälen i gräset när han skulle vända sig om och vred till knät, konstatera­r Krulj.

Oremo har en historia med knäskador och har tidigare opererat korsbanden i båda knäna – det senaste tillfället hösten 2017, vilket gjorde han missade en stor del av försäsonge­n i år.

HBK KOM TILL spel med en vinst mot Hertha Berlin (1–0) och två förluster mot Odense (2–3) samt Union Berlin (1–3) inför den fjärde och sista matchen i premiärupp­lagan av Baltic Sea Cup.

Blåsvart hade chans att avancera i tabellen, men en bedrövlig andra halvlek ställde till det för hemmalaget.

– 1–6 – då mår man inte bra! Vi mötte ett bra lag och Köpenhamn var förtjänta av segern, men vi får inte falla ihop som vi gjorde vid de sista tre målen, suckar HBK:S assisteran­de tränare Billy Magnusson.

KÖPENHAMN TOG LEDNINGEN efter en knapp kvart genom Ibrahim Samrawi sedan tidigare Hbk-lånet, högerbacke­n Mads Roerslev Rasmussen förarbetat.

HBK hade några chanser att kvittera, men det var FCK som var det bättre laget.

Och gästerna blev än mer överlägsna efter paus. När alla trodde att hemmalaget skulle sätta full fart framåt var det i stället danskarna som mer eller mindre punkterade matchen med två snabba mål i början av andra halvlek.

Sedan trillade bollarna in i en strid ström bakom Emil Jönsson, men Tryggvi Hrafn Haraldsson som flyttade upp på topp i stället för Oremo fick i alla fall till ett tröstmål i slutet när han snyggt knorrade in en frispark till 1–5.

Haraldsson var tillsamman­s med just Oremo och mittbacken Andreas Hadenius HBK:S tre överåriga spelare i matchen.

FCK kom å sin sida till spel med enbart unga killar, där sju av startspela­rna är födda på 2000-talet.

– Vi har ändå visat att vi håller på den här nivån och gjorde det bra i stora delar. Det skulle ge klubben mycket om vi kan hänga i den här turneringe­n i framtiden, slutar Billy.

Halmstads BK åkte på en riktig stjärnsmäl­l mot FC Köpenhamn i den avslutande U21-matchen i Baltic Sea Cup. Dessutom blev Johan Oremo knäskadad.

”Det kan vara allt från ingenting till något allvarligt, men än kan vi inte ge några besked. Vi får avvakta till onsdag förmiddag då Johan ska göra en magnetrönt­gen”

IGOR KRULJ Tränare i HBK

?? Bild: ROGER LARSSON ?? FASTNADE I GRÄSET. Johan Oremo tvingades lämna Skedalahed med en befarad knäskada när HBK förlorade mot FC Köpenahamn i Baltic Sea Cup.
Bild: ROGER LARSSON FASTNADE I GRÄSET. Johan Oremo tvingades lämna Skedalahed med en befarad knäskada när HBK förlorade mot FC Köpenahamn i Baltic Sea Cup.