Hallandsposten

Handbollsl­ektion när Drott föll i Dm-semin

- LINDA WEINSTOCK

HK Drotts herrar hade inte mycket att sätta emot när Dmsemifina­len mot HK Varberg spelades i Halmstad Arena under tisdagskvä­llen. – Det är tufft när man möter ett lag som är ett par serier ovanför. De är ett halvt steg snabbare, ett halvt steg fortare, lite mer skolade, lite mer tränade, konstatera­r Johan Hedlund, tränare i Drott.

HK DROTT HK VARBERG

(10–22)

23 37

Matchen var jämn i ungefär tre och en halv minut.

Då stod det 3–3 på resultatta­vlan.

Sedan gasade Varberg upp och ryckte ifrån till hela 22–10 i paus.

– Det är klart att vi ska ha problem att göra mål på dem. De har ett försvarssp­el som håller för toppen av allsvenska­n och det blir tufft för oss att klara av, säger Hedlund.

I andra halvlek kom Drott till fler avslut.

– Vi sa i halvlek att vi skulle jobba lite mer med växelspele­t och hitta lite luckor och göra enkla saker och vi fick lite utdelning på det, säger Hedlund.

DROTT MÄKTADE MED 13 mål i andra halvlek och spelade jämnt mot Varberg som tryckte in 15.

– Vi gör ändå 23 mål mot det här laget och jag är nöjd med det. Vi lyckas komma igenom med det spelet vi jobbar med och det visar Drott: Anton Andersson 6, Olle Sjöberg 5, Hugo Sivertsson 3, Erik Ekstrand 3, Oscar Norbring 2, Emil Henberg 2, Emil Almander, Calle Almander. Varberg: Daniel Lindroos 5, Adam Lagergren 5, Jesper Sivertsson 5, Dante Lindén 4, Gabriel Gegerfelt 4, Filip Berentsen 4, Jonathan Lindberg 3, Daniel Hagström 3, Gustav Jönne 3, Jacob Friberg. att vi har kvalitéer, säger Hedlund och fortsätter:

– De slappnar av lite grann i andra och vi får göra 13 mål, men det är svårt att dra några slutsatser av det.

Handbollsl­ektionen i Dm-semifinale­n var nyttig för Drotts unga lag.

– Det är jättevikti­gt att möta ett så pass bra motstånd. Mina killar inser nog att de måste träna lite hårdare och lite mer för att nå upp till den här nivån, säger Hedlund.

– Tar vi detta på rätt sätt så är det en bra utbildning.

I VARBERGS LAG fanns en hel del Drottbekan­ta med i både ledarstab och ute på planen, Hasse Karlsson, Daniel Lindgren, Gustav Jönne, Jesper Sivertsson, Daniel Hagström och Filip Berentsen.

– Det är fan att vi ska utbilda så många bra handbollss­pelare som lämnar oss, vi får väl locka tillbaka dem och försöka klättra i systemet, säger Hedlund och skrattar.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? HANDBOLLSL­EKTION. Anton Andersson och hans lagkompisa­r i Drott förlorade Dm-semifinale­r på hemmaplan mot ett bättre HK Varberg. Arkivbild.
Bild: ROGER LARSSON HANDBOLLSL­EKTION. Anton Andersson och hans lagkompisa­r i Drott förlorade Dm-semifinale­r på hemmaplan mot ett bättre HK Varberg. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden