Hallandsposten

Hundratals letade efter tolvåring

-

Sökandet efter den tolvårige pojken var ännu utan resultat i går kväll. Polisen har inlett en förundersö­kning om misstänkt människoro­v, men utan någon direkt misstanke om brott.

Sökandet har varit och är alltjämt omfattande efter att pojken, som har Downs syndrom, på tisdagskvä­llen försvann från hemmet på Tröingeber­g i Falkenberg.

– Vi har haft 300 personer ute under natten, berättade Monika Hirseland, operativ chef hos Missing People.

Fotpatrull­er hade då sökt av ett par kilometer av närområdet kring bostaden.

– Och vi hade också massor av bilpatrull­er ute i natt.

MISSING PEOPLE FICK sina sökområden tilldelade av polisen, två stora områden betades av i går förmiddag.

– Nu ska vi också använda två drönare, en med filmkamera och en med värmekamer­a, berättade Monika Hirseland medan de frivilliga samlades för att ta itu med uppgiftern­a.

Närmare hundra personer från hemvärnet och även anställd militär från Lv 6 deltog i sökandet. Dessutom flera hundra frivilliga som engagerats av Missing People. Polisen satte in stora resurser, de använde både hundpatrul­ler och helikopter. Sökområdet utvidgades också hela tiden.

DET RESULTATLÖ­SA sökandet gjorde att polisen på eftermidda­gen inledde en förundersö­kning med rubricerin­g misstänkt människoro­v.

– Det betyder inte att vi vet att han blivit utsatt för brott. Vi har inte skäl att tro det. Men det är nödvändigt för att vi ska kunna använda oss av tvångsmede­l, sade polisens presstales­person Stefan Gustafsson.

– Han kan ju befinna sig inomhus i en fastighet någonstans och därför måste vi kunna gå in och titta efter honom där också.

Polisen kontaktas på telefonnum­mer 114 14 om man har uppgifter om var pojken kan befinna sig. Han uppges ha varit klädd i klarblå jacka och svarta skor med reflex. Han är cirka 140 centimeter lång med blont hår ner till öronen. STINA JOHANSSON STEFAN NODESJÖ FREDRIK LARSSON LENA LYXELL

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden