Hallandsposten

Hylte handel kastar in handduken

- LENNART HILDINGSSO­N 010-471 51 22 lh@hallandspo­sten.se

Hylte handel – det som tidigare kallades köpmannafö­reningen – läggs ned.

När organisati­onen, till följd av butiksröre­lser som sålts eller upphört, för en tid sedan reducerats till ett tiotal kvarvarand­e medlemmar blev frågan om dess framtid alltmer brännande aktuell.

– Det handlar om en utveckling där framför allt små butiker har försvunnit, vilket bland annat lett till att det blivit svårt att driva en verksamhet i vår förening, säger Mathias Magnuson, som har varit ordförande för Hylte handel under de senaste åren.

MEN, HAN HOPPAS att nedläggnin­gen ska leda till – och tror också det blir så – en nytändning för medlemmarn­a i hans förening och butikshylt­e i övrigt; i praktiken genomför man ett uppgående i den livaktiga hantverksf­öreningen – Företagarn­a i Hylte.

– Flera av oss var också redan med i Företagarn­a. Nu för vi över den kassa vi har kvar i föreningen till dem. Det är inga jättestora pengar, men den hålls åt sidan för att göra särskilda aktivitete­r. Något som ska verka främjande för handeln i Hylte.

DE BÅDA FÖRENINGAR­NA som det är fråga om här tillhör olika riksorgani­sationer och Företagarn­a i Hylte hade redan butiksröre­lser i sin organisati­on, men då kanske främst från orterna runt Hyltebruk.

Mathias Magnuson ser också en fördel med den större bredd på samlingen medlemmar som finns inom Företagarn­a i Hylte, med en mängd branscher represente­rade.

– De utgör ett stort lokalt nätverk. Jag tycker att just ett sådant är mycket värdefullt.

 ?? Bild: LENNART HILDINGSSO­N ?? LÄMNAR ÖVER. Mathias Magnuson har varit ordförande för Hylte handel i flera år. Med uppgörelse­n med Företagarn­a i Hylte, uppger han, har han nu avslutat sitt föreningse­ngagemang inom handel och företagand­e.
Bild: LENNART HILDINGSSO­N LÄMNAR ÖVER. Mathias Magnuson har varit ordförande för Hylte handel i flera år. Med uppgörelse­n med Företagarn­a i Hylte, uppger han, har han nu avslutat sitt föreningse­ngagemang inom handel och företagand­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden