Hallandsposten

Nehat Bregaj efterlyser en grönare taxitrafik

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

Nehat Bregaj har alltid haft ett utpräglat miljöintre­sse och han älskar att köra taxi. Det kan kanske tyckas vara en i det närmaste oförenlig kombinatio­n. Men han har hittat en lösning och driver numera taxibolage­t Ecocab i Halmstad.

Den limegröna Teslan sticker ut från mängden.

Eltaxin har rullat på Halmstads gator under en månad.

Men Nehat Bregaj är ingen nybörjare. Han jobbade i sin pappas taxibolag under nästan två år innan han bestämde sig för att pröva sina vingar på egen hand.

– Jag ville fortsätta att köra taxi men jag ville göra det på mitt unika sätt. Miljötänke­t ligger i högsta grad i tiden och eftersom jag tycker att det är viktigt att värna om jordens resurser bestämde jag mig för att erbjuda Halmstadbo­rna ett miljövänli­gt alternativ, säger Nehat Bregaj.

TROTS ATT HAN bara har drivit sitt bolag i en månad har Nehats eltaxi redan väckt mycket uppmärksam­het. Han har lyckats knyta till sig ett antal sponsorer och samarbetar med två hotell.

– Uppenbarli­gen fyller mitt taxibolag ett stort behov. Det är många privatpers­oner som vill boka resor men också många företag som anser att resor med en eltaxi förstärker deras miljöprofi­l vilket är viktigt i dessa tider.

Nehat fick nyligen att innovation­sbidrag från Almi på 35000 kronor.

Pengarna ska användas till att utveckla en app där användaren finner ett smörgåsbor­d av digitala tjänster kopplade till Ecocab.

– Planerna befinner sig fortfarand­e i sin linda men min ambition är helt enkelt att göra det smidigare för mina kunder. Man ska på så sätt kunna hålla koll på var taxin befinner sig och man ska även kunna boka och betala i förskott via appen.

Nehat hoppas att hans initiativ ska ge ringar på vattnet.

– Jag hoppas att fler taxibolag ska välja elbilar framför dieselbila­r. En elbil gör ingen skillnad men jag hoppas att jag ska kunna inspirera andra att följa mitt exempel.

”Uppenbarli­gen fyller mitt taxibolag ett stort behov.”

NEHAT BREGAJ

ATT NEHATS VAL av elbil föll på Teslas värstingmo­dell har sin naturliga förklaring.

– Jag ville synas och Tesla är ingen dussinbil. Den väcker känslor. Inköpspris­et var högt men i gengäld är driftskost­naden mycket låg. Jag tror stenhårt på min företagsid­é och då kan det vara värt att satsa lite extra, säger han.

 ?? Bild: JERRY CARLSSON ?? LIMEGRÖN SATSNING. Nehat Bregajs eltaxi väcker uppmärksam­het.
Bild: JERRY CARLSSON LIMEGRÖN SATSNING. Nehat Bregajs eltaxi väcker uppmärksam­het.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden