Hallandsposten

Spännande att se hur frågan om valfrihet i vården hanteras i Hylte

-

Svar till Gunnel Johansson (S), 30/10.

ÄLDREOMSOR­G. Gunnel Johansson (S), ordförande i omsorgsnäm­nden i Hylte, ger ett svar på min insändare. Hennes svar är litet svårförstå­eligt för hon blandar och ger. Men mitt svar är:

1. UTREDNINGE­N. Under alla förhålland­en måste frågan utredas. Utredninga­r brukar vara ett sätt att förhala frågan och det är nog fallet här också. Men ett inriktning­sbeslut kan tas så vägen är bestämd. Att S ändrat sig från att förneka att det finns behov av fler äldreplats­er till att erkänna att det ” kan uppstå ” samt tillsätta en utredning är positivt tycker jag. Inget av det hade dock hänt om inte Moderatern­a väckt frågan. Och behovet uppstår snabbt när 40- och 50-talisterna börjar efterfråga platser och då gäller det att vara beredd.

2. GUNNEL JOHANSSON talar mycket om personalfö­rsörjning och det är ett stort problem.

Om man tillåter andra utförare än kommunen bygga och driva äldreboend­et så har man löst det samt ekonomin. För jag är tveksam till att det finns några pengar i kommunens skattkista att bygga någonting alls om ekonomin fortsätter att försämras som sker nu.

MEN HÄR ÄR ju ett stort problem ty Socialdemo­kraterna och Vänstern som styr Hylte kommun är principiel­la motståndar­e till valfrihet inom vården. Det handlar inte om vad brukarna tycker eller hurudan vård som ges utan principern­a är viktigast här. Så jag avvaktar med spänning hur de två partierna skall hantera frågan och med ännu större spänning hur Liberalern­a skall hantera den. De är med styr i Hylte kommun men är väl för valfrihet vill jag minnas...

Med detta avslutar jag denna debatt men är övertygad om att få återkomma i frågan.

Bo Gunnar Åkesson (M)

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? DEBATTERAS. Äldreomsor­gen i Hylte är i fokus för insändaren.
Bild: TT/ARKIV DEBATTERAS. Äldreomsor­gen i Hylte är i fokus för insändaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden