Hallandsposten

Tre H/hspelare uttagna till landslaget

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

I går utsågs damlandsla­get i volleyboll­s bruttotrup­p inför kommande Em-kval. Med i laget finns tre spelare från Hylte/halmstad.

Hylte/halmstads 20-åriga nyförvärv från Lindesberg, Lilly Topic, är som förväntat uttagen som en av landslaget­s centrar – där också Cornelia Rosenqvist, 20, tar en plats.

Dessutom är H/H:S spiker Stina Rix tillbaka i blågult. Rix som ju har varit från landslaget en tid på grund av en knäskada.

– Det känns väldigt kul att få chansen igen, säger 21-åringen.

SENAST RIX VAR med på en landslagss­amling var förra sommaren.

– Det klart man har saknat det, det är roligt att spela för Sverige – och att få träna och spela på högsta nivå och samla på sig erfarenhet.

”Vi bevisar att vi håller högsta nivå, och har bra bredd.” STINA RIX Landslagsu­ttagen H/h-spelare

Truppen, som totalt innehåller hela 28 namn – är en bruttotrup­p som successivt kommer bantas ner till 14 spelare. Även ytterligar­e spelare kan tillkomma.

– Det är tuff konkurrens, och jag har fortfarand­e lite problem med mitt knä, men jag siktar på att komma med. Det är som sagt kul att få chansen, och vi får se hur det blir.

TRUPPEN ÄR TILL landslagss­amlingen efter jul, som innehåller två Emkvalmatc­her – en i Estland och en på hemmaplan mot Tjeckien.

– Det är två bra lag, men vi utvecklas också och det lär bli tuffa matcher.

Bara Engelholm och Örebro (som har fyra var) har fler spelare än H/H med i truppen.

– Det är skitbra. Vi bevisar att vi håller högsta nivå, och har en bra bredd, säger Stina Rix. * Passare: Sofia Andersson, Vilma Andersson, Josephine Tegenfalk * Spikers: Isabelle Haak, Alexandra Lazic, Rebecka Lazic, Anna Haak, Hanna Hellvig, Stina Rix (Hylte/ Halmstad), Diana Lundvall, Isabelle Reffel, Linn Abrahamsso­n, Maya Tabron, * Liberor: Johanna Edberg, Sofie Sjöberg, Fanny Åhman, Catarina Cooper, Klara Andersson * Centrar: Jonna Wasserfall­er, Filippa Hansson, Linda Andersson, Fanny Skogsfors, Tilde Thun, Lilly Topic (Hylte/halmstad), Julia Nilsson, Kirsten Van Leusen, Hedda Broberg, Cornelia Rosenqvist (Hylte/ Halmstad)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden