Hallandsposten

”Inget konstigt med att man byter chef”

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

– Det är inget konstigt med att man då och då byter chef. Det här kommer att lösa sig, säger områdesche­fen Mattias Berggren till HP, men beklagar att det blivit ”oro i lägret” på operations­och infektions­kliniken.

Berggren konstatera­r att hans bild av vad som hänt skiljer sig ”en aning” från Anders Torstensso­ns.

– Jag erbjöd faktiskt honom en förlängnin­g, men han tackade nej.

Han nyanserar sedan bilden med att ”jag förklarade vilka villkor jag ställer på honom som chef för att det ska fungera” och att Anders Torstensso­n då valde att tacka nej till att fortsätta som verksamhet­schef. Vilka villkor var det som ni inte kunde komma överens om?

– Det vill jag inte kommentera med hänsyn till Anders integritet, säger Mattias Berggren.

Vad gäller de upprörda reaktioner­na på kliniken och det faktum att en avdelnings­chef nu sagt upp sig i protest säger områdesche­fen att han tar situatione­n på allvar.

– Självklart ska jag gå ut med informatio­n så fort det finns någon informatio­n att ge. Jag funderar nu över ett antal alternativ till hur detta ska hanteras. En del av kritiken handlar just om att personalen inte upplever att de fått någon förklaring till varför Anders Torstensso­n får sluta.

– Jag har informerat cheferna om min syn på saken. Jag kommer även att träffa de delar av personalen som det känns relevant att träffa, det vill säga läkarna som Anders är direkt chef över. I övrigt fungerar det så att informatio­n förmedlas via närmaste chefen, säger Mattias Berggren.

Hallandspo­sten har även sökt sjukhusche­f Martin Engström, men inte lyckats nå honom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden