Hallandsposten

Chef tog med sin dotter på tjänsteres­an

HALMSTAD: TIOÅRING FICK FÖLJA MED TILL SHANGHAI I NIO DAGAR

- ANDERS HOLMER ah@hallandspo­sten.se 010-471 51 30

Nyligen förklarade akademiche­fen att Högskolans resa till Shanghai hade ”ett digert program” och att det inte var ”en nöjestripp” – men ändå fanns det utrymme för henne att ha med sin tioåriga dotter på tjänsteres­an i nio dagar.

säger Anna Cregård, som tjänar 71200 kronor i månaden, varav 13 000 kronor är chefstillä­gg.

NÄR HP PRATAR med akademiche­fen är hon precis hemkommen från ännu en tjänsteres­a till Shanghai – men den här gången hade hon inte med något barn. Delegation­en bestod av ett halvdussin personer från Halmstad, bland annat Högskolans rektor Stephen Hwang.

– Jag skulle besöka fyra universite­t, men ett besök blev inställt, säger hon och berättar att de bland annat var med vid 40-årsjubilee­t på SUES (Shanghai University of Engineerin­g Science).

– Vi har samarbetat med dem i tio år och nu har vi förhoppnin­gar om att de ska skicka fler forskarstu­derande till Högskolan i Halmstad.

Varför var inte professor Mike Danilovic, som byggt upp samarbetet med Shanghai, med på resan?

– Han hade redan en resa dit med studenter inplanerad, så det blev för mycket med denna också.

Han säger till HP att han hoppade av resan för att vicerektor­n gett honom uppfattnin­gen att framtiden för samarbetet är oklart – hur ser du på det?

– Vi skrev flera avtal om att fördjupa samarbeten och att vi hade rektorn med visar ju i kinesernas ögon att vi menar allvar.

Anna Cregård är sedan mars 2016 chef för akademin för ekonomi, teknik och naturveten­skap på Högskolan. Före det var hon viceprefek­t på Förvaltnin­gshögskola­n i Göteborg.

Högskolans akademiche­f Anna Cregård tycker inte det är något konstigt med att hon hade sin tioåriga dotter med sig på nio dagars tjänsteres­a i Shanghai. Cregård betonar att hon fått löneavdrag med en fjärdedel av rumskostna­den på Hotel Crowne Plaza och att hon själv betalade dotterns flygbiljet­t med en Airbus 340 från SAS. För tio medarbetar­e och en kommunal tjänsteman kostade resan Högskolan totalt 200000 kronor (flyg, hotell, taxi och traktament­en).

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/SAS/MAGNUS KARLSSON ?? FAMILJERES­A.
Bild: JARI VÄLITALO/SAS/MAGNUS KARLSSON FAMILJERES­A.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden