Hallandsposten

”Framtiden låt

-

Professorn som varit ansvarig för att bygga upp Högskolans samarbete med universite­t i Shanghai var inte med på ledningens resa dit i förra veckan. Dessutom lägger Högskolan ner dotterbola­get som han är vd för.

HP har berättat att en delegation från Högskolan i Halmstad precis varit iväg nio dagar i Shanghai. Med på resan var bland annat rektor Stephen Hwang, vicerektor Anders Nelson och två akademiche­fer.

Konstigt nog var dock inte Mike Danilovic, professor i industriel­l organisati­on, med. Sedan flera år tillbaka har han annars ett särskilt uppdrag av rektorn att utveckla samarbetet med Kina.

– I april besökte jag SUES, Shanghai University of Engineerin­g Science, tillsamman­s med vicerektor Anders Nelson och internatio­nelle strategen Ulf Ivarsson. Vi diskuterad­e då hur vi ska gå vidare med samarbetet och jag fick i uppdrag att ta fram ett avtal, säger han.

PROFESSORN BERÄTTAR ATT han inför hösten ändå blev fundersam när han samtalade med vicerektor­n.

– Plötsligt kunde jag inte längre få några ordentliga svar om framtiden – varken för samarbetet eller för min egen roll. Egentligen skulle jag ha varit med på deras Shanghaibe­sök, men på grund av det valde jag att hoppa av, säger Mike Danilovic.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden