Hallandsposten

Engström tog andra segern

- BENJAMIN TROFF

Julia Engström, 17, gör sin första säsong som proffs. Under lördagen kom hennes andra seger då hon vann avslutning­en på Let Access Series på El Prat i Barcelona.

Engström gjorde en riktig kanonrunda på lördagen och klättrade från 24 plats till segern. Ringenässp­elaren gick på 66 slag, sex under par, och vann blott ett slag före spanjorska­n Mireia Prat. Efter att hon avslutat rundan och övertagit ledningen återstod bara en nervös väntan på att övriga rundor skulle avslutas innan hon kunde börja fira.

– Jag lyckades sätta några birdieputt­ar och några bra parputtar när det krävdes och jag gjorde egentligen inte så många misstag. Jag var ganska jämn hela dagen och jag tror att det var nyckeln. Det är JULIA ENGSTRÖM en fin och svår bana att spela på. Vi sätts verkligen på prov och jag är väldigt nöjd med mitt spel i dag, säger Engström till tourens hemsida.

Segern var hennes andra under debutsäson­gen som proffs. Den förra kom i Finland i början av juni.

– Det har varit en lång säsong som gått både upp och ned, men jag är väldigt nöjd med min avslutning. Jag spelade bra och känner mig mer självsäker när jag går in i tävlingar nu. Jag känner mig mer hemma än jag gjorde i början, säger Engström.

Spanjorska­n Mireia Prat, som har just El Prat som hemmabana, kom tvåa. Trea kom finländska­n Ursula Wikström. Näst bästa svenska blev My Leander på en delad fjärdeplat­s.

”Jag var ganska jämn hela dagen och jag tror att det var nyckeln.”

 ?? Bild: JON OLAV NESVOLD ?? SEGRARE. Julia Engström tog sin andra proffssege­r under avslutning­en på Let Access Series.
Bild: JON OLAV NESVOLD SEGRARE. Julia Engström tog sin andra proffssege­r under avslutning­en på Let Access Series.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden