Hallandsposten

Målvakten tillbaka – då vann Drott igen...

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

Drott hade inte vunnit sedan premiären mot Spårvägen – och Sara Johansson har inte vaktat målet sedan den matchen. Nu var hon tillbaka, och Drott kunde vinna igen. – Jag får vara ödmjuk och säga att det är slumpen, säger succémålva­kten.

HK DROTT IFK TUMBA 30 22

En hypervikti­g seger för Drott i bottenstri­den av Damallsven­skan. Och segerrecep­tet verkar heta Sara Johansson. Sedan premiärseg­ern mot Spårvägen har hon inte varit med, och sedan dess har Drott förlorat fem raka matcher.

Målvakten har inför säsongen varit osäker på om hon vill fortsätta spela handboll.

– Livet kommer mellan, kan man säga. Men vi har en deal att jag kör på så mycket jag kan och vill, och sedan är det upp till mig och Thomas (Sivertsson, tränare) om jag spelar eller inte, säger Johansson. Men Drott verkar behöva dig för att vinna?

– Nej, det tror jag inte, jag får vara ödmjuk och säga att det är slumpen. Men det klart att det är riktigt roligt att få vara med och vinna, vi vill ju vinna alla matcher.

TROTS ATT SEGERSIFFR­ORNA till slut blev stora till slut hade dock Drott en riktigt kämpig start på matchen. Efter en kvart stod det 1–6 till gästerna Tumba.

– Vi har haft lite svårt med att vara med i matchen från början, det JOHANNA BIRKKJAER ANDERSSON känns som att vi kommer i gång i andra andningen, och det gjorde vi efter 20 minuter i dag, säger Drotts lagkapten Johanna Birkkjaer Andersson.

Ja, och någonstans där började Drott trampa i gång. man hämtade ikapp 1–6 till 7–7, och gick till pausvila med en tremålsled­ning, 12–9.

Och i andra fortsatte Drott att övertyga, bland annat genom Birkkjaer Andersson, som stänkte dit flera kontringsm­ål från sin vänsterkan­t.

”Jätteskönt, den här segern behövdes verkligen – och varje mål vi vinner med är viktigt.”

– JAG HAR haft det lite tungt hittills på säsongen, så det var skönt att det släppte i dag. Och vi vill ju ha det som vårt signum att orkar springa mycket, och det tyckte jag vi visade i dag.

Och Drott vann till slut med övertygand­e 30–22.

– Jätteskönt, den segern behövdes verkligen. Varje mål är också viktigt vare sig man vinner eller förlorar, för vi vill ju hålla oss kvar, säger Birkkjar Andersson.

Drottkapte­n

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? ÖVERTYGADE IGEN. Drotts målvakt Sara Johansson sätter upp bollen till Louise Lilja efter en av hennes många räddningar i matchen mot Tumba.
Bild: JARI VÄLITALO ÖVERTYGADE IGEN. Drotts målvakt Sara Johansson sätter upp bollen till Louise Lilja efter en av hennes många räddningar i matchen mot Tumba.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden