Hallandsposten

...och även herrarna vände och vann

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

Underläge med ett mål i halvtid. Sedan vände Drott – och tog tredje raka serieseger­n mot Karlskrona Flottan. – Egentligen en match vi ska vinna större, säger Drotts målvakt Pontus Söderberg.

HK DROTT KARLSKRONA FLOTTAN 23 20

Det var ett HK Drott som till en början inte alls fick någon fart i anfallsspe­let. Då var det tur att Pontus Söderberg spikat igen i målet. Flottan gjorde 2–2 efter 4.06 – och nästa mål Söderberg släppte in var mer en tio minuter senare.

– Jag får vara nöjd med min match i dag – men jag har också ett fantastisk­t försvar framför mig, och det är hela laget som presterar, säger Söderberg.

På så sätt höll målvakten kvar Drott i matchen så pass att de endast gick till pausvila med ett måls underläge (8–9).

– Vi sa i paus att vi måste börja sätta våra lägen. Vi borde egentligen leda matchen med fem redan efter första, men vi hade många skott i stolparna, samtidigt som deras målvakt också var bra, menar Söderberg.

Men i andra släppte knutarna i Drotts anfallsspe­l, och hemmalaget fick bättre fart framåt. Med 15 minuter kvar satte Dennis Suoraniemi ledningsmå­let som innebar 14–13, och den ledningen skulle sen Drott inte släppa.

Slutsiffro­rna kunde skrivas till 23–20 – efter att Teodor Simonsson dödade matchen med 90 sekunder kvar, med målet som innebar 22–19.

– Alltid skönt att vinna, men den här matchen kände vi att vi egentligen borde ha vunnit större och mer klart. Men det var skönt att vi kunde kriga oss till en seger, säger Pontus Söderberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden