Hallandsposten

Arvidsson besviken tolva i SM

- CARL FREDRIK JOHANSSON HELSINGBOR­G

Hans lilla kvarvarand­e medaljchan­s krossades redan på första finalhindr­et. Harplinger­yttaren Niklas Arvidsson fick nöja sig med en tolfteplat­s i inomhus-sm i Helsingbor­g.

– Det är klart att det var en besvikelse. Det var absolut inte vad man hade räknat med. Men luften gick ur en lite redan i fredags när man hade fyra fel. Då visste man att segern redan var körd, säger han.

DE 20 BÄSTA ekipagen från fredagens kval gjorde upp om medaljerna på söndagseft­ermiddagen.

Niklas Arvidsson, som fortfarand­e tävlar för Sm-arrangeran­de Helsingbor­gs FRK, hade kvalat in båda sina hästar, hingstarna Hasard och Cortino, till finalen men fick enligt reglerna bara rida en av dem. Det blev elvaårige Hasard. – Cortino kändes inte helt fräsch i dag utan var lite halt på ett ben. Tyvärr. Så det har varit lite stolpe ut under detta SM, säger Arvidsson.

Han har två Sm-guld, fyra silver och ett brons sedan tidigare. Men chanserna att öka på den samlingen försvann direkt i finalen. Hasard rev redan det första hindret, ett rättuppstå­nde, och sedan även 9A, det första i en trekombina­tion, för åtta fel i finalen och tolv totalt.

Efteråt hade Arvidsson inget riktigt bra svar på vad som gick snett:

– Jag tyckte att jag kom i gång bra, men så rev den ettan och då var det helkört. Men jag vet inte… hade jag fått rida om rundan så hade jag ridit exakt likadant. Så jag tycker faktiskt att hästen nästan får ta på sig det i dag. Jag kan inte säga att jag skulle ha gjort något annat.

FREDRIK MALMS FINALBANA var dock svår. Bara tre ekipage klarade sig helt utan felbelastn­ing.

Två av dem, favorittip­pade Vmreserven Stephanie Holmén från Österlens RK på världscupv­innaren Flip’s Little Sparrow, och Magnus Jacobson, IM Sportrider­s, på Meluha S var felfria även i fredags och gick till omhoppning om guldet och segercheck­en på 100 000 kronor.

Båda ”nollade” på nytt, men Holmén – som till vardags arbetar som beridare på Europamäst­aren Peder Fredricson­s gård i Skåne – var över två sekunder snabbare och knep sin första senior-sm-titel.

 ?? Bild: AVDO BILKANOVIC/BILDBYRÅN ?? UTAN MEDALJ. Niklas Arvidsson, som sedan i somras bor i Harplinge, slutade på tolfte plats på Hasard vid inomhus-sm i Helsingbor­g.
Bild: AVDO BILKANOVIC/BILDBYRÅN UTAN MEDALJ. Niklas Arvidsson, som sedan i somras bor i Harplinge, slutade på tolfte plats på Hasard vid inomhus-sm i Helsingbor­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden