Hallandsposten

Halmia borta – men Wallin kan bli kvar

- CARL FREDRIK JOHANSSON

Halmias säsong är över. FC Trollhätta­n tog den poäng som krävdes borta mot IFK Berga (1–1) för att vinna gruppen och gå vidare i division 1-kvalet.

Det enda resultat som hade kunnat ta Halmia vidare var en 3–0-seger för Berga.

– De såg hyfsat lovande ut i första halvlek och i början på andra, och det stod 1–0 i paus (till Berga) vilket var ett ganska bra resulat för oss. Hade de gjort 2–0 på sin chans där i början på andra så hade det blivit lite nerv, säger Halmias tränare Anders Wallin, som följde matchen via webb-tv.

Men Trollhätta­n kvitterade genom Tobias Berntsson och 1–1 stod sig tiden ut. FCT får nu ta sig an FK Karlskrona från division 1 i den avgörande kvalomgång­en. Anders Wallin har därmed gjort sin sista match som A-lagstränar­e i Halmia. Klubbledni­ngen har, som bekant, valt att i stället ge en av hans assistente­r, Goran Ravnjakovi­c, huvudansva­ret inför 2019. Men Wallin avslöjar att han kan bli kvar i Halmia i alla fall. – De vill prata om en förlängnin­g i klubben i andra roller så vi ska sätta oss på måndag och se vad det mynnar ut i. Jag vet inte – jag har haft fullt fokus på A-laget fram till nu så jag har inte värderat detta eller andra erbjudande­n ännu, utan det ska jag fundera lite på i lugn och ro i morgon (söndag), säger han. Du har andra anbud också?

– Ja, jag har fått lite förfrågnin­gar, men det är inget jag vill gå in på nu. Det finns lite intressant­a förfrågnin­gar, men sedan ska det stämma med mitt civila jobb, familjen och allting runt omkring.

 ??  ?? ANDERS WALLIN.
ANDERS WALLIN.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden