Hallandsposten

Dubbla bortasegra­r för Hylte/halmstad

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

”Det känns ju väldigt tryggt och stabilt mentalt, att vi vet vilken hög nivå vi har och kan gå ut och göra vad som krävs” PER-ERIK DAHLQVIST

H/h-tränare

Två bortamatch­er på två dagar? Inga problem för Hylte/ Halmstad, som åkte hem med två vinster – utan att ha förlorat ett set på vägen.

VINGÅKER HYLTE/HALMSTAD

(22–25, 19–25, 19–25)

SÖDERTELGE HYLTE/HALMSTAD

22–25, 22–25, 19–25)

– Vi gör det vi behöver, och vi vinner med 3–0 i båda matcherna och det får vi vara nöjda med. Men spelmässig­t kan vi mycket mer, säger H/h-tränaren Per-erik Dahlqvist.

Laget har nu sju segrar på sju matcher – och då nådde man alltså inte ens toppnivån nu i helgen.

– Det känns ju väldigt tryggt och stabilt mentalt, att vi vet vilken hög nivå vi har och kan gå ut och göra vad som krävs. Samtidigt vet vi att vi måste höja oss när vi möter starkare lag.

HELGEN INLEDDES MED match mot Vingåker i lördags. Efter en lång resa var H/H lite segstartad­e, och hamnade i underläge 14–18 i första set.

– Då hade vi missat sex servrar. Vi bytte taktik och lät de spela om poängen, och då var vi det bättre laget.

Och bortalaget vände sedan till seger 25–22 i första set. Och man vann också det två efterfölja­nde seten med 25–19.

– Det var vår första match på tre veckor, och det är starkt att kunna vinna med 3–0 i den hallen.

Sedan väntade övernattni­ng söder om Stockholm för match mot Södertelge på söndagen. Det blev en kontroller­ad historia för Hylte/ Halmstad, som hade greppet om seten matchen igenom.

– DE ÄR bättre än tabellposi­tionen visar, men vi kände nog ändå omedvetet att vi skulle vinna. Killarna var lite segstartad­e – men de gjorde vad som krävdes för att vinna, och jag kände mig aldrig orolig, säger Dahlqvist som ser stor potential i sitt lagbygge:

– Om man jämför med den här tidpunkten förra året så har vi betydligt bättre bredd i laget. Vi har många spelare som utmanar om startplats­erna, och stundtals kan det vara tuffare motstånd på träningarn­a än på matcherna.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? NYTTIG. Amerikanen Nicholas Goodell var en viktig poängplock­are för Hylte/halmstad under helgens två matcher.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV NYTTIG. Amerikanen Nicholas Goodell var en viktig poängplock­are för Hylte/halmstad under helgens två matcher.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden