Hallandsposten

Det mentala satte käppar i hjulet för H/H

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

Det gick dock tyngre för Hylte/ Halmstads damer, som åkte på dubbla förluster i helgen.

FALKÖPING HYLTE/HALMSTAD

(26–24, 25–15, 25–23)

LINDESBERG HYLTE/HALMSTAD

(25–20, 14–25, 25–17, 25–15)

3 0

3 1

– Det är tungt att inte få med sig några poäng, men det är bara att bita i det sura äpplet, säger H/htränaren Dick Runesson, som inte vill dra för stora växlar av de dubbla förlustern­a:

– DET ÄR ingen panik ännu. Jag är ny som tränare och vi har flera nya spelare – vi ska skynda långsamt och se till att vara bäst efter jul.

Samtidigt trycker han på att det verkade vara den mentala biten som stod i vägen för laget i helgen.

– Vi var våra egna största fiender, kändes det som. Vi satte för hög press på oss själva i de avgörande lägena, och då är det lätt att det knyter sig. Hur löser man en sån sak?

– En bra fråga, vi måste lyfta upp det och prata om det, och hitta en miljö där vi känner oss trygga, och kan jobba för varandra.

Helgen inleddes med en förlust mot Falköping i tre raka set.

– De gjorde en fantastisk match, det bästa jag sett av dem på många år. Samtidigt kom vi inte upp i nivå, för vi ska kunna slå de även om de spelar bra.

OCH I GÅR mot Lindesberg gick det inte bättre. Först förlorade man två set, och även om man sedan reducerade kunde hemmalaget avgöra i fjärde.

– I vissa sektioner av matchen styrde vi ändå spelet, men då har vi återigen det mentala som är i vägen för oss när vi vill avgöra, avslutar Dick Runesson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden