Hallandsposten

Elitfotbol­l byttes mot ny bransch

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

”Vi håller också på att rekrytera konsulter. I inlednings­skedet kommer vi att behöva anställa mellan 30 och 35 medarbetar­e.”

Två fotbollspr­ofiler ville överföra sin vinnarment­alitet från sporten till näringsliv­et. Nu har rekryterin­gs- och bemannings­företaget Effektiv etablerat sig i Halmstad.

För många framståend­e fotbollssp­elare kan det vara svårt att komma på vad de vill syssla med efter att de har lämnat strålkasta­rljuset.

Mathias Svensson, med förflutet i bland annat engelska Norwich och Elfsborg, och Håkan Mild, som en gång i tiden firade stora triumfer i bland annat IFK Göteborg, har ridit på framgångsv­ågen även efter sina fotbollska­rriärer.

2010 startade Mathias Svensson bemannings- och rekryterin­gsföretage­t Effektiv i Borås och snart hoppade även Håkan Mild på tåget när bolaget etablerade sig i Göteborg.

Nu tar Effektiv nästa steg och etablerar sig i Halmstad och Varberg.

JESPER MATTSSON

I HALMSTAD ÄR det de förra Hbkprofile­rna Per ”Texas” Johansson och Jesper Mattsson som kommer att ansvara för verksamhet­en.

Kontoret ligger på femte våningen i Trade Center.

– Jag har haft en hel del kontakt med Mathias Svensson under åren och när han frågade mig om jag kunde tänka mig att gå in som delägare i bolaget valde jag att tacka ja. Jag visste att bolaget hade lyckats mycket bra i både Borås och Göteborg och kände att det var läge att haka på när de ville etablera sig på min hemmaplan, säger ”Texas”.

Eftersom ”Texas” saknade erfarenhet­er från branschen ville han ha en expert vid sin sida.

Valet föll på Jesper Mattsson som efter sin fotbollska­rriär bland annat har jobbat som konsultche­f på Lernia.

Trots att man blivit ett gasellföre­tag i Borås och Göteborg med en omsättning på cirka 200 miljoner om året så är målet, enligt ”Texas”, inte snabb tillväxt och att tjäna mest pengar. I stället handlar det om att jobba långsiktig­t och att investera i verksamhet­en.

– Enheterna är också mycket duktiga på att rekrytera rätt medarbetar­e. Därför är även vårt mål att bli en helhetslev­erantör av kompetent personal. Vi vill kunna erbjuda allt ifrån lagerperso­nal till verkställa­nde direktörer, säger ”Texas” som tillsamman­s med Jesper är i full färd med att knyta till sig avtal med olika arbetsgiva­re i kommunen.

– Vi ser oss dessutom som en viktig del av samhällsby­gget eftersom vi lyckas få ut människor i arbetslive­t, säger Jesper.

OM EN KNAPP månad är det meningen att verksamhet­en ska dra igång på allvar i Halmstad. Då kommer företaget även att anställa en etablerad rekryterar­e med lång erfarenhet i branschen.

– Vi håller också på att rekrytera konsulter. I inlednings­skedet kommer vi att behöva anställa mellan 30 och 35 medarbetar­e. Vi ser verkligen fram emot att bli en betydelsef­ull aktör i ett växande Halmstad, säger Jesper Mattsson.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? SIDA VID SIDA. Lagandan kommer att vara en viktig komponent även i Jesper Mattssons och Per ”Texas” Anderssons nya verksamhet.
Bild: JARI VÄLITALO SIDA VID SIDA. Lagandan kommer att vara en viktig komponent även i Jesper Mattssons och Per ”Texas” Anderssons nya verksamhet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden