Hallandsposten

Ny parkering skapas vid busstation­en

- JONATAN GERNES

En ny bilparkeri­ng ska anläggas intill busshållpl­atsen vid gamla Laholms stål. Kommunen hyr cirka 40 allmänna p-platser av bolaget Ståhlpål.

P-platser är ett skriande behov i centrala Laholm, som inte minskat av att kommunen i början av året skrotade planerna på att bygga ett parkerings­hus vid busstation­en.

Platserna som ska skapas på grusplanen bakom Siloetten kommer inte att vara nog och ligger dessutom längre bort från centrum.

I SOMRAS PRESENTERA­DE Staffan Påhlsson, som äger gamla Laholms stål, en idé för kommunen. Han erbjöd sig att anlägga en parkerings­plats på bolaget Ståhlpåls fastighet i korsningen Lantmannag­atan/ Repslagare­gatan.

Det ger 40-45 nya bilplatser cirka 350 meter från Stortorget.

I tisdags skrev kommunstyr­elsen på ett tioårigt arrendeavt­al. Stålpåhl anlägger och står för drift och skötsel, bortsett från skyltning. Kommunen betalar ett årligt arrende på 180 000 kronor.

– Det är viktigt att det finns platser, i första hand för dem som ska gå till handeln. Vi som arbetar här i Stadshuset kan parkera en bit längre bort, säger Elisabet Babic (M).

Av den anledninge­n ska p-skiva införas på delar av den befintliga parkeringe­n vid busshållpl­atsen.

– Vi är nog inte färdiga i och med det här, med tanke på att vi håller på med en centrumutv­ecklingspl­an som tar bort fler parkerings­platser, säger kommunråde­t Babic.

– JAG TROR ATT man måste se över parkerings­normen när man bygger nya bostäder. Jag misstänker att den är för snålt tilltagen i dag, med tanke på att Laholm är en av landets biltätaste kommuner, säger Erling Cronqvist (C).

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? P-PLATS. Den blivande parkerings­platsen i korsningen Lantmannag­atan/repslagare­gatan ligger cirka 350 meter från Stortorget i Laholm.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N P-PLATS. Den blivande parkerings­platsen i korsningen Lantmannag­atan/repslagare­gatan ligger cirka 350 meter från Stortorget i Laholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden