Hallandsposten

HBK testar nya spelare

FOTBOLL: ENGLUND HAR MERITER FRÅN ALLSVENSKA­N

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Den nyss avslutade fotbollssä­songen blev inte alls som HBK hoppats.

Målet var att ta raka vägen tillbaka till Allsvenska­n, men det misslyckad­es klubben med och får ta en ny vända i Superettan kommande år.

Tidigt gjorde HBK klart med Andreas ”Ante” Johansson, som lämnar IFK Norrköping och flyttar hem till Halmstad.

I övrigt har det inte hänt så mycket. De flesta spelarna är under kontrakt, men för trion Kosuke Kinoshita, Jesper Westerberg och Marcus Mathisen löper avtalen ut vid årsskiftet.

Kommande vecka har HBK ett gäng provspelar­e på plats som kommer att studeras noggrant.

SAMTLIGA FYRA HAR den här säsongen spelat i division 1, men har kvaliteter som tränaren Igor Krulj och hans stab vill kika lite extra på.

Tarek Alnator är en 20-årige yttermittf­ältare med rötterna i Syrien. Han spelade den senaste säsongen i Husqvarna FF som slutade på sista plats i division 1 södra och får ta steget ner i tvåan.

Alnator gjorde tre mål i seriespele­t 2018 och var riktigt bra när HBK mötte Husqvarna i en träningsma­tch i mars.

Filip Ottosson, 22, spelar i Eskilsminn­e och är innermittf­ältare. Har tidigare visat upp sig för bland annat Helsingbor­gs IF.

Joel Nilsson, 24, är anfallare från Mjällby. Blekingarn­a gjorde en strålande säsong och vann division 1 södra. Nilsson gjorde nio av lagets mål.

ÄVEN DEN FJÄRDE och sista provspelar­en lirar på topp. Leo Englund, 1.90 lång med en matchvikt på 86 kilo är 27 år och har de två senaste säsongerna öst in mål för Skellefteå FF – under 2018 gjorde han 16 av lagets 40 mål. Han har tidigare tillhört Gif Sundsvall.

– Det handlar om fyra väldigt bra division-1-spelare. Alnator och Filip Ottosson är två unga och talang- fulla mittfältar­e medan Nilsson och Englund är starka målskyttar, konstatera­r Igor Krulj.

– Nu vill vi lära känna personerna och få en större bild av dem i vår verksamhet, fortsätter Hbktränare­n.

I förra veckan tog 2018 års säsong slut. Nu förbereder HBK inför 2019. I nästa vecka har klubben fyra spelare på prov på Örjans vall.

HBK HAR FÖLJT alla spelarna under både längre och kortare perioder.

– Ja, vissa har vi vetat om tidigare medan vi tittat ganska intensivt på andra under året.

Englund är den som är mest känd i kvartetten.

– Han var i Umeå efter åren i Gif Sundsvall, men återvände i fjol till Skellefteå som är hans moderklubb. Han gjorde många matcher i Sundsvall, men även en hel del inhopp där.

”Nu vill vi lära känna personerna och få en större bild av dem i vår verksamhet.” IGOR KRULJ Tränare i HBK

 ?? Bild: JOSEFINE LOFTENIUS ?? NYA ANSIKTEN. HBK har bjudit in provspelar­e till A-lagets träning i nästa vecka. Från vänster Leo Englund, Skellefteå, Joel Nilsson, Mjällby och Filip Ottosson, Eskilsminn­e.
Bild: JOSEFINE LOFTENIUS NYA ANSIKTEN. HBK har bjudit in provspelar­e till A-lagets träning i nästa vecka. Från vänster Leo Englund, Skellefteå, Joel Nilsson, Mjällby och Filip Ottosson, Eskilsminn­e.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden