Hallandsposten

Larsson fick vara hel – och vann Bolljakten

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Det har inte varit ett fotbollsår att fira för HBK. Men här får backen Peter Larsson i alla fall något att glädja sig åt. Veteranen vann HP:S bolljakt före målvakten Malkolm Nilsson.

– I stort är jag nöjd med min säsong och det är såklart kul att få uppskattni­ng, men det viktigaste för mig är det som jag bidrar med till laget. Jag hade hellre tagit klivit upp än vinna Bolljakten, säger Peter Larsson.

Den 34-årige mittbacken gjorde den här säsongen comeback i HBK efter spel i FC Köpenhamn och Helsingbor­g.

HAN HAR DE senaste säsongerna haft problem med sina ljumskar och det var länge sedan han fick göra en hel försäsong.

Men i år har Larsson varit extra noggrann och lyssnat på sin kropp. Det har gett resultat. – Jag vill egentligen träna tuffare med mer löpning, men då är det risk att problemen kommer tillbaka. I år har det handlat mer om träning med boll och det har passat mig bättre. Det gäller att hålla koll så man inte går över gränsen, konstatera­r Larsson. Hbk-målvakten Malkolm Nilsson var länge med och slogs om segern i Bolljakten, men fick till slut ge sig mot Peter Larsson.

Därför har han spelat övervägand­e delen av matcherna i Superettan.

– Jag tror bara att jag har missat två och bara gått av planen vid något enstaka tillfälle. Jag har kunnat träna och spela hela säsongen och det är positivt, säger Larsson.

Men femteplats­en var han inte nöjd med.

– Det är klart att vi ville gå upp. Vi var med och slogs om topplatser­na hela vägen, men orkade inte hålla uppe kvaliteten i vissa matcher.

– Fast det är inte alltid så enkelt för lagen som ramlat ur Allsvenska­n. Jönköping hade det väldigt tufft och Gefle åkte till och med ner i ettan. För mig är Falkenberg den stora överraskni­ngen och gjorde det bättre än vad många trodde.

TILL NÄSTA SÄSONG återvänder Andreas Johansson från Norrköping och Larsson ser redan fram mot 2019. 1) Peter Larsson 2) Malkolm Nilsson 3) Alexander Berntsson 4) Gabriel Gudmundsso­n 5) Kosuke Kinoshita 6) Jesper Westerberg 7) Thomas Boakye 8) Pontus Silfwer 9) Marcus Mathisen 10) Jonathan Svedberg 11) Johan Oremo 12) Höskuldur Gunnlaugss­on 13) Ivo Pekalski 14) Andreas Bengtsson 15) Tryggvi Hrafn Haraldsson 16) Oscar Petersson 17) Andreas Hadenius 18) Dida Rashidi 19) Alexander Johansson 20) Emil Tot Wikström 20) Isac Harrysson 87 82 80 70 66 63 62 55 54 52 38 36 30 27 25 21 6 5 3 2 2

– Det blir skönt att ”Ante” kommer – då är man inte äldst i laget, skrattar Peter, som hoppas HBK lyckas bättre nästa säsong.

– Det är kanske bra för klubben att tänka mer långsiktig­t och inte stirra blint på det korta – för det kommer fler säsonger där vi kan göra det bättre.

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN ?? ÅRETS FRÄMSTE. Peter Larsson har gjort en stark säsong i HBK:S mittförsva­r och vann HP:S bolljakt.
Bild: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN ÅRETS FRÄMSTE. Peter Larsson har gjort en stark säsong i HBK:S mittförsva­r och vann HP:S bolljakt.
 ?? Bild: NEMANJA KAZIC/BILDBYRÅN ?? NÄRA ATT VINNA.
Bild: NEMANJA KAZIC/BILDBYRÅN NÄRA ATT VINNA.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden