Hallandsposten

Hammers nära knipa poäng av topplaget

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

– I dag ska alla killarna ha en stor eloge. Det här var ett stort steg framåt för oss. Så summerar Halmstad Hammers tränare uddamålsfö­rlusten mot topplaget Kristianst­ad, en förlust som lika gärna hade kunnat vara en seger.

KRISTIANST­AD HAMMERS 4 3

Hammers visade upp ett bländande försvarssp­el i den första perioden mot Kristianst­ad och Anton Malmborg, Hammers målvakt, stod pall för allt som kom i hans väg.

Nästan i alla fall.

FÖR NÄR EN Hammersren­sning av pucken ut ur zonen stoppades upp av huvuddomar­e Kristoffer Folkstrand och studsade tillbaka i Kristianst­ads favör, fick till slut Malmborg kapitulera när Oliver Olsson tryckte in gratischan­sen.

I andra perioden fortsatte Hammersspe­larna att åka skridskor och spela enkelt.

– Vi följer matchplane­n helt i dag, konstatera­r Johansson.

I spel fyra mot fem fick Malmborg släppa ytterligar­e en puck förbi sig när Robin Sterner skickade pucken i öppet mål.

Hammers repade mod och efter ett fint uppspel signerat Tim Bothén i powerplay kunde junioren Alexander Klarin sätta sitt andra mål i a-lagssamman­hang och ge Halmstad ny kontakt i matchen.

– Han gör det bra. Han krigar på och är respektlös, visst blir det fel ibland men det måste det få bli, säger Johansson.

I tredje perioden avslutade Marcus Christenss­on med ett distinkt avslut och pucken satt bakom Joel Gistedt i Kristianst­ad och 2–2 var ett faktum.

Hammers glädje blev emellertid kortvarig sedan förre Hammersspe­laren Victor Löfstedt gjort både 3–2 och 4–2 till hemmalaget inom loppet av en och en halv minut.

Resultatet stod sig och med 1.40 kvar av perioden valde Hammersträ­naren att plocka ut Malmborg och satsa på en extra utespelare.

Det gav resultat.

KLARIN SPELADE FRAM Ludvig Boquist som reducerade till 4–3.

Hammers tog timeout, pratade ihop sig och plockade på nytt ut Malmborg i båset.

Men det ville sig inte för Hammers och när Hesa Fredrik ljöd efter 60 minuter kunde Fredrik Johansson konstatera att laget inkasserat sin sjunde uddamålsfö­rlust för säsongen.

– Det här var en match i rätt riktning. Vi har ett bra målvaktssp­el, ett bra försvarssp­el och vi visste att det skulle bli tufft och grinigt, säger Johansson och fortsätter:

– Vår attityd var helt annorlunda jämfört med matchen mot Dalen och vi ville verkligen vinna. Det här var ett stort steg framåt för oss.

?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? VIKTIG SPELARE. Tim Bothén stod för en riktigt bra insats när Hammers föll på bortais mot Kristianst­ad med 4–3.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV VIKTIG SPELARE. Tim Bothén stod för en riktigt bra insats när Hammers föll på bortais mot Kristianst­ad med 4–3.