Hallandsposten

Varbergs Bois ligger illa till i kvalet

- MATTIAS NILSSON

Varbergs Bois ligger riktigt illa till efter chockförlu­sten i Oskarshamn i den första kvalmatche­n. – Otroligt tungt. Vi bevisar inte vad vi kan, sa Jesper Modig.

OSKARSHAMN AIK VARBERGS BOIS 4 2

Bois kom från Superettan och det var meningen att Joakim Perssons gäng skulle trampa ner den offensiva gaspedalen mot Oskarshamn för att skaffa sig ett så bra utgångsläg­e till returen på söndag som möjligt. Istället blev det en svidande förlust som man nästan skämdes över.

– Vi skapar ganska många chanser och släpper inte till så många, ändå gör de fyra mål, suckade Jesper Modig och fortsatte:

– Jag vet inte ens om vi är värda 2–4? Men vi får leva lite på hoppet, se det positiva i det negativa och göra allt på söndag för att det ska vägen.

MODIGS 2–4-REDUCERING PÅ nick var det som gav en strimma hopp då det är flest bortamål som räknas i två matcher.

– Jag hoppas det kommer till användning. Vi vet vad det här innebär och det är bara att ladda.

Bois fick en rejäl uppförsbac­ke efter första halvleken när man låg under med 0-2. Emil Skogh pangade in ledningsmå­let redan efter fyra minuter. Han fick på en drömträff med vänstern som både wobblade och sjönk – helt otagbar för Matt Pyzdrowski.

PRECIS INNAN DOMAREN Fredrik Klitte blåste för vila var det vasse William Kvist som högg direkt när Adama Fofana tofflade till en alldeles för lös bakåtpassn­ing.

– De var ett bjudmål, men de tre andra är skott utanför straffområ­det som sitter i mål. Som matchen utvecklade sig är vi nöjda med resultatet. Det finns en bra möjlighet, men då måste vi höja oss med hundra procent – och förstå vad fotboll handlar om i november, sa tränaren Joakim Persson.

– Det kunde ha varit kört. 2-4, det är livlina på den, ring en vän och 50-50 samtidigt. Vi var tagna av stundens allvar. Det var fullständi­g panik här. Jag skulle säga att det är ett smickrande resultat.

DANIEL KREZIC VAR det stora utropsteck­net i Bois. Han gjorde inte ett enda misstag i första halvlek utan tog initiativ. Daniel nickade också in Nahom Girmais frispark till 1-3 i andra halvleken.

– Det var en bra frispark i ytan och jag springer mellan två försvarare och träffar med huvudet. Det här var min andra från start, men det är svårt att vara nöjd med sin insats efter ett sånt här resultat, sa Daniel.

– Vi visste att de har snabba omställnin­gar, men kunde ha tacklat det på ett bättre sätt. Jag har alltid haft svårt mot dem på den här planen. Jag tror aldrig jag har vunnit.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden