Hallandsposten

Pengaregn över idrotten i Halland

- HANNA SJÖBERG 010-471 51 19 hs@hallandspo­sten.se

Drygt en och en halv miljon. Så mycket pengar fick idrotten i Halland när Svenska Spel fördelade årets gräsrotspe­ngar. Pengar som används till alltifrån cuper till utbildning­ar.

Svenska Spel har under de sex senaste åren haft en satsning man kallar gräsroten. En satsning som helt enkelt går ut på att de som tippar på olika sätt kan bidra med pengar tillbaka till idrottsrör­elsen genom att registrera sina favoritlag. Varje satsad krona omvandlas då till ett visst antal poäng som sedan går tillbaka till respektive förening. Och nu i dagarna är det alltså utdelning av de här pengarna.

Fotbollen är den sport som generar allra mest gräsrotspe­ngar. På andra plats återfinns handbollen och på bronsplats håller innebandyn till. Enligt en undersökni­ng Svenska spel själva gjort betyder pengarna mycket för föreningar­na. Inte minst eftersom lite drygt hälften av föreningar­na säger att tillskotte­t innebär att de faktiskt kan göra saker de inte annars hade haft råd med. Cuper, utrustning och utbildning är några av de saker föreningar­na valt att satsa pengarna på.

I Halland är HBK den förening som fått allra mest pengar. Lite drygt 150 000. Så här säger till exempel Stefan Mildaeus, ungdomsans­varig i HBK i ett pressmedde­lande.

– Gräsroten bidrar till en fortsatt satsning på våra barn och ungdomar, och att vi enklare kan implemente­ra projekt i önskad riktning. Förra året kunde vi bland annat utföra en komprimera­d satsning på utbildning­sveckor för såväl ledare, spelare som föräldrar under hela hösttermin­en.

Totalt har 322 föreningar i länet fått ta del av pengar från den här satsningen.

 ?? Bild: TT ?? KLIRR I KASSAN. Halmstads BK är den förening i Halland som fick mest när Svenska Spel fördelade årets gräsrotspe­ngar.
Bild: TT KLIRR I KASSAN. Halmstads BK är den förening i Halland som fick mest när Svenska Spel fördelade årets gräsrotspe­ngar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden