Hallandsposten

Os-guldet räckte inte för att bli nominerad

- TT

Hanna Öberg tog ett Os-guld och tog Sverige till silver i Os-stafetten. Det räcker inte för att bli nominerad till priset för årets kvinnliga idrottare.

Skidskytte­n saknas bland de fyra som kan få priset på galan i januari. De fyra som nomineras är i stället tre andra Os-guldmedalj­örer – Frida Hansdotter, Charlotte Kalla och Stina Nilsson – samt Sarah Sjöström som vann fyra Em-guld i simning i somras.

KONKURRENS­EN SPEGLAR det framgångsr­ika svenska idrottsåre­t där många svenska kvinnor gjort starka prestation­er.

– Den tuffaste kategorin. Det finns så många individuel­la kvinnliga idrottspre­stationer i Sverige och detta år var inget undantag, sade nominering­sjuryns ordförande Lasse Granqvist när nominering­arna presentera­des i Expressen TV.

Hanna Öberg är däremot nominerad i kategorin årets prestation

Bland herrarna nominerade­s stavhoppar­en Armand Duplantis, rallycross­ens Johan Kristoffer­sson, André Myhrer, alpint och Sebastian Samuelsson, skidskytte.

DUPLANTIS ÄR OCKSÅ nominerad för årets prestation, liksom Myhrer. Även herrlandsl­aget i fotboll har fått två nominering­ar, dels i kategorin årets lag och dels till förbundska­pten Janne Andersson, som årets ledare.

Idrottsgal­an äger rum den 21 januari. Det är den svenska Idrottsaka­demin, bestående av några hundra forna aktiva idrottare och journalist­er, som röstar fram vinnarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden