Hallandsposten

Lindberg: ”Vinsten över

GOLF: I HELGEN SKA TOUREN AVGÖRAS

-

Pernilla Lindberg stod för årets svenska golfbragd när hon vann majorn ANA Inspiratio­n i början av april, och på onsdagen nominerade­s hon för ”Årets prestation” inför Idrottsgal­an i januari (se artikeln här bredvid). När Lindberg ska summera säsongen är det förstås segern i Kalifornie­n – hennes första som proffs – som hamnar i fokus.

– Jag är besviken på hur jag har spelat under andra halvan av året och det drar självklart ner betyget lite grann.

– Men jag gick in i den här säsongen med målet att vinna en tävling. Och att jag gjorde det i en major – dessutom min favoritmaj­or – var mer än jag hade kunnat hoppas på. På det sättet har det varit ett kanonår, säger hon. Hur mycket tänker du tillbaka på segern?

– Ofta, helt klart. Jag har tittat på tv-sändningen ett par gånger och jag blir påmind om den i så många sammanhang, när jag är ute på tävlingar och golfbanor. Ibland tänker jag tillbaka på det på ett djupare sätt – att jag verkligen känner att ”wow, jag gjorde det”. Det är rätt läckert.

Å ena sidan har Pernilla Lindberg inte nått några nya topplaceri­ngar sedan majorseger­n i våras. Å andra sidan: – Vinsten överskugga­r hela säsongen, säger hon inför veckans tourfinal i Florida.

MED START PÅ torsdagen avgörs Lpga-tourens finaltävli­ng på Tiburón Golf Club i Naples, Florida. Lindberg blev fyra där i fjol, efter att länge ha slagits om segern. Men nu försöker hon dämpa förväntnin­garna för att inte sätta mer press än nödvändigt på sig själv. Det är något hon brottas en aning med efter den sensatione­lla majortrium­fen.

– Första tiden efter ANA gled jag bara vidare på självförtr­oendet, helt klart. Men sedan har jag absolut satt mer press på mig också, under andra halvan av säsongen när jag har känt att jag har velat visa att det inte bara var en engångsför­eteelse.

 ??  ?? SEGERHOPP. Pernilla Lindberg hoppar i ”Poppies Pond” efter segern i ANA Inspiratio­n i våras.
SEGERHOPP. Pernilla Lindberg hoppar i ”Poppies Pond” efter segern i ANA Inspiratio­n i våras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden