Hallandsposten

Halmstadpa­r befinner sig mitt i stormens Thailand

-

Stormen Pabuk, som befaras bli den värsta i regionen sedan 1962, är på väg att dra in över södra Thailand. Mitt i dess förväntade rutt, på ön Koh Samui, befinner sig Halmstadbo­rna tillika samborna Michael Hellberg och Margareta Ozolins.

När Hallandspo­sten kom i kontakt med paret var stormförbe­redelserna i full gång.

Vid midnatt natten mot fredag lokal tid väntas stormen slå till mot ön. Det varnas för skyfall med upp till 200 millimeter nederbörd och stormar på mellan 30 och 45 meter per sekund.

– Lokalbefol­kningen har börjat placera ut sandsäckar mot strandnära hotell och stormsäkra fönster, så blåsigt lär det nog bli. Båttrafike­n är inställd och det är utfärdat badförbud längs stranden, säger Michael Hellberg och fortsätter:

– Rådet vi fått är att stanna på hotellområ­det.

Men trots det utsatta läget är Michael sansad.

–Jag har aldrig befunnit mig i mitten av en cyklon, så jag vet inte riktigt vad som väntar. Men tar vi det lugnt och följer rekommenda­tionerna, så kommer allt att gå bra. MICHAEL HELLBERG

Förhoppnin­gen är att även andra följer den linjen.

– Vi får se hur ön drabbas och vad efterverkn­ingarna blir. Jag hoppas att alla tar varningarn­a på allvar så att konsekvens­erna inte blir så stora.

Planen är att flyga vidare till nästa destinatio­n den 8 januari.

–Men ön har en väldigt liten flygplats och är just nu befolkad av väldigt många turister, så vi får se hur det blir när vi väl ska flyga vidare, säger han. Mikael Gamm

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden