Hallandsposten

Gekås bygger ny sportbar – dubbelt så stor som tidigare

-

I april är det dags för invigning av Gekås nya, större sportbar som kommer att ersätta den gamla. Frågan är om Boris Lennerhov är den vd som får inviga den?

– Vi håller på att bygga en ny sportbar som kommer att bli dubbelt så stor som den gamla och den flyttas även till ett nytt ställe i butiken, säger Gekås vd Boris Lennerhov.

Sportbaren ligger i dag mitt emellan dam- och herrkläder­na och har plats för närmare 100 personer. Den nya sportbaren flyttas till ett mer centralt läge i varuhuset och kommer att ha cirka 200 sittplatse­r.

– I och med att vi invigde den nya butiksytan så har varuhuset blivit bredare och därför vill vi ha en sportbar mer mitt i butiken. Den nya kommer att sträcka sig från damkonfekt­ion och vidare hela vägen upp till livsmedels­avdelninge­n, säger Boris Lennerhov.

I slutet av april ska den nya sportbaren stå klar och då rivs den gamla. Efter nyår börjar även arbetet med att ställa upp det 1 000 kvadratmet­er stora showroomet för trädgårdsm­öbler.

– Nu röjer vi ut allt med jultema och börjar göra i ordning för trädgårdsm­öblerna.

Till våren är det dags för Boris Lennerhov att lämna över vd-posten för Gekås till någon ny.

– Jag håller på att kratta i manegen och göra allting klart för den som så småningom ska ta över.

Känns det fortfarand­e bra att sluta?

– Jag har alltid sagt att det är kul att vara här och göra jobbet men på ett sätt vill jag också sluta. Precis som förra gången jag slutade känner jag att det är dags nu.

Christophe­r Vallerius

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden