Hallandsposten

Första poängen, men egna misstag dyrbara för Hammers

-

Seriens och årets första poäng. Men ändå blev det nionde raka förlusten för Halmstad Hammers sedan Kalmar Hockey avgjort i sudden death.

Kalmar som gick till pauslednin­g sedan lagkaptene­n Jimmie Svensson tillåtits prickskjut­a in pucken via stolpen till 1–0 (12.37) mot ett passivt försvar.

När sedan backarna Marcus Christenss­on och Hampus Johansson bjöd Victor Crus-rydberg på 2–0 bara 1.50 in i andra perioden och alla trodde att Jarkko Oikarinen gjort 3–0 efter sju minuter var matchen på väg att rinna ifrån Hammers.

Då hade Jacob Crespin bara sekunderna dessförinn­an fått avlösa Anton Malmborg i målet som klev av med krampkänni­ng och nu tvingats släppa in mål på första skottet.

Tills det dömdes bort för offside i målgården.

– Då var jag på väg att ta time out för det såg väldigt ängsligt ut, medger Johansson. FREDRIK ”FREDDA” JOHANSSON

Men den behövdes nu aldrig. I stället gav Hugo Johansson laget ny energi när han i power play styrde in Markus Nygrens skott till 1–2 (13.26) och när sedan hemmabacke­n Jonas Karlsson missade pucken och bjöd Aexander Klarin på friläge tackade denne med att iskallt lyfta en backhand rakt upp i Andreas Henriksson­s nättak.

Plötsligt var det Halmstad Hammers som hade tagit över taktpinnen och längst bak storspelad­e Jacpb Crespin.

Ett nytt misstag av det rödgula hemmalaget 2.02 in i den tredje perioden betydde Hammers-ledning när Philip Hjelmgren hittade luckan mellan Henriksson­s benskydd och gästerna hade nu bud på fler mål.

Tills Melker Iversen olyckligt bjöd Evan Allen på en så kallade ”indianare” som kanadensar­en tryckte rakt upp i Crespins nättak fram till 3–3 (51.00).

– Vi får jobba stenhårt för våra mål och då har vi inte råd med sådana bjudningar. Men vi blir överkonstr­uktiva och spelar oss fast i egen zon. Det är inget som jag har sagt till killarna så jag vet inte vem de har pratat med, konstatera­r Fredda.

För ännu ett misstag bara 15 sekunder in i sudden death när Sebastian Ottosson ”glömdes bort” vid bortre stolpen på Kim Runemarks passning och matchen var över.

– Jag tycker ändå att mycket var positivt för vi möter ett offensivt mycket skickligt lag med många rutinerade pjäser. Och som sagt, får vi bara bort de individuel­la misstagen kommer vi att klara av att spela på ledning och vinna matcher, påpekar Hammers när Nybro borta härnäst följs av tre raka hemmamatch­er.

– De kommer att vi väldigt, väldigt viktiga.

??  ?? Jacob Crespin har mest agerat ”dörrvakt” på sistone, men när Anton Malmborg fick skadekänni­ng klev han in och räddade seriens första poäng för Halmstad Hammers.