Hallandsposten

Handbollsl­andslaget Vm-laddar i Halmstad

-

Handbollsl­andslaget har landat i Halmstad, där de ska slipa på de sista detaljerna innan VM i Danmark. ”Hemmaplan” för Hallänning­en och högernian Albin Lagergren. – Skönt att det inte var så lång resa till samlingen, ler Lagergren, som kommer direkt från nyårsfiran­de i Varberg.

Landslaget kom redan i onsdags – och nu väntar en tuff träningsve­cka med bland annat två matcher mot Ryssland innan det bär av mot Köpenhamn och VM.

– Väldigt roligt att få träffa alla igen och att vara på landslagsu­ppdrag är alltid speciellt, säger Albin Lagergren.

Varbergsso­nen Lagergren fick sitt stora genombrott i landslaget i EM i våras – där han var Sveriges bästa målskytt innan han missade både semifinal och final på grund av en huvudskada. Känner du av att det ligger större press på dig nu?

– Nja, det vet jag inte, jag går alltid in med väldigt höga förväntnin­gar på mig själv och det har inte ändrats – så för mig är känslan ganska lik.

Lagergren lämnade i somras IFK Kristianst­ad och kommer till VM efter hans första höst som utlandspro­ffs i tyska Magdeburg, som ligger fyra i Bundesliga.

– Det har varit mycket upp och ner, måste jag säga. Det har ju varit väldigt mycket nytt med att komma till ett nytt land där man inte kunde språket och så där. Men det har också varit väldigt lärorikt också, dessutom roligt att få testa att spela i Bundesliga som är världens jämnaste liga.

Och hur känns din egen form just nu?

– Sådär får jag säga, det har varit några dåliga matcher här nu på slutet. Men jag tycker man fått lite nytändning nu när man kommer in och träffar alla här i landslaget.

Och en av de ”nya” till den här samlingen är Kim Andersson, den 36-årige veteranen som gör comeback i landslaget till VM – och spelar på samma position som Lagergren.

En ny, tuff konkurrent?

– Nja, så ser jag det inte. Vi spelar i samma landslag, har samma mål och den som är bäst får spela. Sedan är han hur snäll och trevlig som helst utanför planen och man lär sig mycket av honom.

Nu väntar ytterligar­e träning i dag innan de dubbla träningsma­tcherna mot Ryssland i Jönköping respektive Halmstad i helgen.

– Som alltid när vi träffas är det knappt om tid och fokus ligger på att få ihop gruppen och laget, säger förbundska­ptenen Kristján Andrésson och fortsätter:

– Vi kommer ha intensiva dagar i Halmstad med mycket träning och mycket taktiska saker som vi ska hinna jobba in.

 ??  ?? Glada miner. Hallänning­en Albin Lagergren, till vänster i klungan, ser fram emot ännu ett mästerskap med handbollsl­andslaget.
Glada miner. Hallänning­en Albin Lagergren, till vänster i klungan, ser fram emot ännu ett mästerskap med handbollsl­andslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden