Hallandsposten

Pingistala­ng anklagar landslagsl­edare för sexism ”

-

Bordtennis­talangen Ellen Holmsten anklagar i ett blogginläg­g en landslagsl­edare för sexism. Nu öppnar bordtennis­förbundet en utredning.

– Vi vill vara öppna, inkluderan­de och välkomnand­e. Kan man inte vara det ska man inte jobba inom Svenska bordtennis­förbundet, säger ordförande­n Petra Sörling till Aftonblade­t.

Holmsten har valt att lämna landslaget och vittnar på sin blogg om trakasseri­er och opassande kommentare­r från ledaren.

”Kommentare­r som att stämningen höjdes när tjejerna hade kjol på träningen, att jag kanske inte skulle filma mina matcher då jag bara filmar i sovrummet eller varför inte att jag ska byta position i backhand, precis som jag kan så bra i sovrummet. Det handlade även om fler kommentare­r som inte bara träffade mig och som inte bara var sexistiska, men det är inte min sak att berätta”, skriver Holmsten.

Ledaren har tidigare varit föremål för klagomål från landslagss­pelare. Redan hösten 2017 slog spelarna larm om sexism och skrev på en namninsaml­ing som anmärkte på ledarens jargong. ELLEN HOLMSTEN

– Alla tyckte ju att han betett sig dåligt, även om det var jag som var mest utsatt. Men vi hörde egentligen ingenting mer om det, säger Holmsten till Dagens Nyheter.

Petra Sörling säger att förbundet har följt upp de tidigare anklagelse­rna, men att jargongen ansågs ha upphört.

– Vi följde upp arbetet innan, under och efter lag-vm i april/maj 2018 och då trodde vi genom det vi fick rapportera­t till styrelsen från förbundsch­efen och spelarråde­t att den jargongen hade upphört och att alla hade fått kunskaper och insikter som gjorde att de kunde jobba vidare. Men nu kommer ny informatio­n som vi måste gå till botten med för att se vad vi kan göra för att få ordning på detta., säger Sörling till Aftonblade­t.

Ledaren vill inte uttala sig för Aftonblade­t och Dagens Nyheter utan hänvisar alla frågor till ordförande­n Petra Sörling. TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden