Hallandsposten

Nu kan du gå på dejt med nyblivna hallänning­en Jessica Andersson

-

Efter att ha legat lågt ett tag är den nyblivna hallänning­en Jessica Andersson tillbaka med sin första enmansshow någonsin. Den 16 mars kommer hon till Halmstads teater med föreställn­ingen ”På dejt med Jessica Andersson”.

– Jag vill ju att den här showen ska kännas personlig och intim, och det var med vetskap om det som min manager slängde ur sig att den kunde heta ”På dejt med Jessica”. Det kändes som en passande titel, säger Jessica.

Hon ser fram emot att få visa upp en mer nyanserad bild av sig själv för publiken.

– De flesta i det här landet ser nog mig som en schlagertj­ej som varit med massa gånger i Melodifest­ivalen. Men jag har gjort massvis med saker sedan jag slog igenom, och det har dessutom hänt så mycket annat i mitt liv utanför jobbet.

2009 utkom Jessica Andersson med en självbiogr­afi där hon öppenhjärt­igt beskrev sin tuffa barndom. I den här showen kommer hon också på olika sätt att beröra hennes livs svåraste stunder, som när hennes mamma dog i nervsjukdo­men ALS i somras.

Showen är regisserad av koreografe­n och regissören Hans Marklund, men Jessica har varit delaktig i hela manusproce­ssen.

– Jag vill visa mig skör och sårbar framför publiken på ett sätt som jag inte gjort tidigare, för livet har inte alltid varit glitter och glamour. Men sen kommer jag givetvis att bjuda på mycket tjo och tjim också, som berättelse­r från Let’s dance och mina pop- och schlagerlå­tar.

Publiken kommer också att bjudas på alldeles sprillans ny musik.

– En uppföljare till min Melodifest­ivallåt Party Voice ska släppas som singel i samband med premiären JESSICA ANDERSSON av showen, så den kommer jag framföra.

Innan turnén med 35 stopp drar igång i februari ska Jessica inhämta energi genom att umgås med familjen och tillbringa mycket tid i sitt nya halländska hem.

– Vi har precis blivit hallänning­ar, vilket känns jätterolig­t. Jag och min kille har flyttat in i ett hus vid havet i Gottskär och jag får nypa mig själv i armen varje dag för att jag är så lycklig över att bo där.

 ??  ?? Den rutinerade artisten och Melodifest­ivalvinnar­en Jessica Andersson kan även titulera sig programled­are och författare, med mera.
Den rutinerade artisten och Melodifest­ivalvinnar­en Jessica Andersson kan även titulera sig programled­are och författare, med mera.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden