Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Inga större framgångar i mina V75-tips 2018, men det är bara att bita i det sura äpplet och ta nya tag.

Cesar FC och Disco Volante spikas – ja, det är spets runt om som gäller på ett efter årstiden klart hyggligt banunderla­g.

Senast Bergsåker körde var i början av december och jag varnade då för att det kunde bli ett svårbemäst­rat banunderla­g. Zenit Brick vann då Gulddivisi­onen på 1.16 blankt över 2640.

Denna lördag kommer inte banan att vara uppåt tre sekunder tungsprung­en, nej det kommer att bjudas på en hyggligt bra bana och det ska vara minst ett par minusgrade­r på Bergsåker.

Lionel NO mot Paris

Något raljerande tog jag upp att Maharajah förlorade som stor favorit i V75 inför sin Prix d´amerique-start och att Propulsion absolut inte skulle göra det.

Fast det hände. Båda gångerna var On Track Piraten vinnare.

Nu var Propulsion sjuk, så det var faktiskt tur att Örjan Kihlström tog det relativt lugnt med Daniel Redéns världsstjä­rna.

Nu är Propulsion frisk och kry. Vi får hoppas att stallkamra­ten Lionel NO också är fit for fight då hästen blir hårt betrodd på Bergsåker. Spik? Nej, jag väljer också att plocka med Zenit Brick på systemet. Timo Nurmos vinterhäst kan matcha Daniel Redéns norsk.

Spännande comeback

I detta Guld får vi också se Nimbus CD, nu i sin första start på 2,5 år.

Kunde Robert Bergh få igång Digital Ink så kan han också lyckas med Nimbus CD. Hästen tränar starkt och känner jag Bergh rätt blir det ett lugnt upplägg med den vackra 9-åriga fuxen.

Omgången är lurig men det lär inte skrälla i Guld, där jag har ett starkt 2-hästars-lås.

I övrigt; Stefan Johansson, 62, avled på nyårsafton i sviterna efter en operation. Han har betytt oerhört mycket för svensk travsport och innehade flera nyckelposi­tioner de senaste åren. Stefan var vd för Åby-travet när jag var aktiv tränare på banan och han var i särklass den bäste vd svensk travsport haft.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden