Hallandsposten

Laddad fråga när vanliga fordon tar elbils-platser

Ställ inte fordon som inte är laddbara på parkeringa­r avsedda för elbilar. Uppmaninge­n kommer från ett par politiker efter att problemet uppmärksam­mats vid Halmstad arena.

- Cecilia Welin cw@hallandspo­sten.se 010-471 51 66

Laddplatse­rna på Halmstad arenas parkering lockar även bilister som kör vanliga bilar. Men att ställa sig på en laddplats med ett fordon som drivs med fossila bränslen är lika otillåtet som att stå på handikappl­ats utan tillstånd.

Vid flera tillfällen har kommunstyr­elsens ordförande Jonas Bergman (M) reagerat på att bilar som drivs med fossila bränslen har parkerats på de sex platser vid Arenahalle­n som är avsedda för el- eller laddhybrid­bilar.

För några dagar sedan lade han ut ett inlägg i ärendet på sin Facebook. Han påpekade att stolparna inte är gratis för kommunen att sätta upp och uttryckte viss ilska över att dessa ibland används som ”entrénära parkering åt besökare som inte orkar gå 100 meter till träningen(!)”

Inlägget fick många kommentare­r från folk som sett samma företeelse i bland annat Gamletulls p-hus. Vissa krävde skärpning och tyckte att bilarna borde lappas.

Jonas Bergman förklarar varför det är viktigt att platserna används av dem som behöver ladda sin bil:

– Laddstolpa­rna är en satsning som ger positiva effekter för alla Halmstadbo­r, oavsett om man själv kör elbil eller inte. Elbilar är klimatsmar­ta, men minskar också buller och utsläpp av farliga ämnen i luften lokalt, uppger han och fortsätter:

– Så även om man själv inte har möjlighet att byta till elbil, så har alla Halmstadbo­r glädje av att laddplatse­rna kan användas till det som de är avsedda för.

Enligt Håkan Björklund (C), ny ordförande i teknik- och fritidsnäm­nden, kostar en laddstolpe omkring 10 000 kronor att köpa in och sätta upp.

– Det finns 69 kommunala laddplatse­r. 20 av dem finns i vårt nya parkerings­hus Svartmunke­n, berättar han.

Övriga finns i andra parkerings­hus och på olika parkerings­platser.

För 2019 finns i nuläget inga pengar avsatta till fler kommunala laddstolpa­r.

– Vi ligger på en ganska bra nivå just nu och får först utvärdera hur dem vi har används, säger Håkan Björklund.

Att ladda sitt fordon i en av kommunens laddstolpa­r kostar ingenting i dagsläget.

– Det är ett sätt att klimatinve­stera och visa att vi som kommun bryr oss om miljön. Det är också ett sätt att uppmuntra folk att skaffa elbil eller hybrid. Det är därför vi avsätter speciella platser och då är det bra om de inte används av vanliga bilar.

Att felparkera på en laddplats uppfattas med största sannolikhe­t inte lika oetiskt som att ställa sig på en handikappl­ats utan tillstånd. Men det är lika otillåtet.

– Det går att bötfälla, säger Håkan Björklund.

 ?? Bild: Johan Persson ?? Håkan Björklund, ordförande i teknik- och fritidsnäm­nden, uppmanar folk att inte ta laddplatse­r i anspråk för bilar som inte är laddbara.
Bild: Johan Persson Håkan Björklund, ordförande i teknik- och fritidsnäm­nden, uppmanar folk att inte ta laddplatse­r i anspråk för bilar som inte är laddbara.
 ??  ?? Det finns 69 kommunala laddplatse­r i Halmstads kommun.
Det finns 69 kommunala laddplatse­r i Halmstads kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden