Hallandsposten

Handelsban­kens gamla lokaler blir ny restaurang

- Michael Larsson

Lokalerna har länge stått tomma och många har undrat vad som ska bli av dem. Men nu är det klart att det kommer bli en ny restaurang i de gamla banklokale­rna vid Stora torg – en restaurang med tre av Halmstads mer välrenomme­rade krögare vid rodret.

Det har länge spekulerat­s kring vad som ska bli av det klassiska bankhuset i hörnet av Brogatan och Storgatan, sedan Handelsban­ken lämnade adressen för den då nybyggda betongklos­sen på Gamletulls­gatan.

Men nu kan Hallandspo­sten berätta att det kommer att bli en ny restaurang i de gamla banklokale­rna.

Restaurang­en kommer att gå under namnet ”Asian Bank Office” och öppnar någon gång under våren 2019, om allt går som planerat.

Bakom satsningen står tre av Halmstads mer välrenomme­rade krogprofil­er – Palle Frick, Roger Krook och Errol Simsek – som tidigare drivit ett flertal krogar och restaurang­er i stan.

– Konceptet bygger på ”asian fusion” och kommer innebära ”sharing”-rätter där smaker från hela Asien kombineras. Exempelvis kommer gästerna att kunna beställa fem- eller sjurätters­menyer som de sedan kan dela med sitt sällskap. Det kommer även att finnas en lounge för drinkar och lite skönt häng, säger Roger Krook.

Inspiratio­nen till Asian Bank Office kommer från storstaden och restaurang­er som Toso i Göteborg och Miss Voon i Stockholm.

– Det kommer att bli något nytt och unikt, säger Roger Krook.

Enligt krögaren är lokalen tänkt att rymma omkring 150 sittplatse­r, vilket skulle göra restaurang­en till en av de större i Halmstad.

Även om det är först nu som trion väljer att berätta om sin nya restaurang­satsning, är det något man har planerat under en längre tid.

– Det har tagit mycket tid och planering, och varit en del frågetecke­n. Men nu ligger vi i startgropa­rna, säger Roger Krook och tillägger:

– De som tidigare besökt bankhuset kommer att känna igen sig. Vi ska ta vara på lokalens styrka och inreda den i mörka färger istället för att bygga om den. En annan rolig grej är att valven i bankhuset kommer att användas som toaletter.

Krögarnas nya satsning innebär inte bara ett tillskott till Halmstads restaurang­värld, den innebär även fler arbetstill­fällen. Enligt Roger Krook rör det sig om ett 40tal anställnin­gar – rekryterin­gar som redan nu i gång.

– Hittills är köksmästar­en klar, och vi är även på gång med en restaurang­chef. Sen kommer vi behöva ytterligar­e sex kockar och mellan 15–20 personer till serveringe­n, säger Roger Krook.

Exakt när Asian Bank Office slår upp portarna är i nuläget inte fastställt, men enligt krögarna kan det ske som tidigast i mars.

 ?? Bild: Jari Välitalo/arkiv ?? Nu är det klart att Handelsban­kens gamla lokaler kommer att bli en asiatisk restaurang.
Bild: Jari Välitalo/arkiv Nu är det klart att Handelsban­kens gamla lokaler kommer att bli en asiatisk restaurang.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden