Hallandsposten

Eductus tar över vuxenutbil­dning fram till årsskiftet

Kommunen har nu ordnat så att ett annat företag tillfällig­t anordnar de vuxenutbil­dningar som konkursdra­bbade Miroi skulle ha ansvarat för. Fram till nyår kommer Eductus att ha uppdraget.

- Emelie Nordh en@hallandpos­ten.se 010-471 51 15

Som HP tidigare berättat upphandlad­e kommunen i fjol utbildning i svenska för invandrare, grundlägga­nde vuxenutbil­dning och teoretisk gymnasial utbildning från Miroi.

Avtalet skulle börja gälla vid årsskiftet men när bolaget i oktober begärdes i konkurs fick kommunen tänka om.

utbildning­sanordnare behövde vara på plats så snart som möjligt valde man som tillfällig lösning att genomföra en direktupph­andling. Och denna har nu resulterat i att Eductus kommer att ha uppdraget fram till årsskiftet 2019/2020.

Avtalet med Eductus började också att gälla den första januari i år, vilket innebär att eleverna har kunnat påbörja sina kurser som planerat.

– De har kommit igång samtidigt som Miroi skulle ha varit igång, säger Maria Woxius Jönsson, enhetschef på utbildning­s- och arbetsmark­nadsförval­tningen.

ha gällt fram till utgången av 2020, med möjlighet för kommunen att förlänga det i två år. När en ny upphandlin­g ska genomföras kommer att beslutas av politikern­a i utbildning­soch arbetsmark­nadsnämnde­n.

Eductus anordnade svenska för invandrare, grundlägga­nde vuxenutbil­dning och teoretisk gymnasial utbildning för kommunen före den upphandlin­g som Miroi vann i fjol.

Förutom kommunen finns i dag fyra anordnare av vuxenutbil­dning i Halmstad som eleverna kan välja bland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden