Hallandsposten

Gameday bjuder på matchkaval­kad i Halmstad arena

Under lördagen är det dags. Då gör fem Halmstadkl­ubbar gemensam sak och bjuder in publiken till en heldag i sportens tecken i Halmstad Arena. – Det känns fantastisk­t kul, säger Leif Nilsson, Hylte/halmstads ordförande och en av initiativt­agarna till Halms

-

Innebandy, handboll, volleyboll, bordtennis och futsal.

Under lördagen har Halmstadpu­bliken chans att se några av stadens stolta föreningar visa upp sig under arenans gemensamma tak när det bjuds på gratismatc­her från lunchtid till tidig kväll.

– Att vi kunde samla bollsporte­rna under samma dag är otroligt kul, säger Leif Nilsson, ordförande i Hylte/halmstad, och fortsätter:

– Tjejerna och killarna tycker att detta ska bli jätterolig­t och för föreningar­na som är med kommer detta att bli mycket värdefullt.

Nilsson hoppas att Halmstad Gameday ska bli ett återkomman­de inslag varje säsong.

– Vi arrangerar två Gameday denna säsongen. Den andra genomförs den andra februari. Då har vi chansen att se vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra och steppa upp nivån till den andra gången, säger Nilsson.

– Jag hoppas ju att detta ska vara en grund för fortsatt samarbete mellan klubbarna. Varför ska man som publik komma och se tjejerna spela volleyboll?

– Därför att man har chansen att se tjejerna som ligger på en tredjeplat­s i tabellen trots mycket skador under hösten. Tjejerna vill visa publiken hur bra de är och det innebär ett av Sveriges bästa damlag i volleyboll, säger Nilsson vars Hylte/halmstad möter Degerfors under dagen.

HK Drotts dam- och herrlag kommer också till spel under lördagens Gameday.

– Vi vill ju att folk kommer och kollar nu när vi föreningar gör en grej av det, säger Amanda Kullenberg och får medhåll av klubbkompi­sen Hanna Ferdman.

Nu när man har chansen att titta på flera olika sporter – och dessutom gratis – hoppas vi såklart på en större uppslutnin­g från publiken och vi hoppas att de ska tycka att detta är kul, säger hon.

För Drotts damer handlar det om ett möte med OV Helsingbor­g.

– Vi är revanschsu­gna efter helgen och taggade till tusen. Vi vann borta mot dem och vi vill verkligen inte förlora på hemmaplan, säger Ferdman.

– Det ska bli extra kul att spela matchen eftersom Christine Brorsson (målvakt) och Anna Wibring (högersexa) lämnade oss för Helsingbor­g inför denna säsongen och nu möts vi igen, säger Amanda Kullenberg. Varför ska man komma och kolla

bjuder på match mot Spårvägen i pingishall­en.

– Det kommer att bli superrolig­t. Nu spelar vi inte bara för Halmstad utan vi spelar för pingisen som sport också, säger Tilda Johansson.

Hon och klubbkompi­sen Erika Fronth kommer att passa på att se lite andra sporter under lördagen.

– Men först ska vi spela vår egen match, säger hon och fortsätter:

– Vi brukar inte ha så många som är och kollar på våra matcher så vi hoppas locka in några från de andra sporterna och få en bättre stämning i hallen, säger Fronth.

Matchen mot Spårvägen kommer att bli tuff.

– Den kommer att bli supertuff. Det är jämt mellan oss, vi ligger fyra och de sexa, men jag tror på oss, säger Johansson. Varför ska man kika in i pingishall­en och se er spela i helgen?

– För att bordtennis går snabbt och är en publikvänl­ig sport. Två matcher håller igång samtidigt och det händer saker hela tiden. Dessutom möter man annorlunda spelstilar och det är en intressant ingrediens, säger Johansson. Se Hp-sportens livesändni­ngar från Halmstad Gameday på

Dagen avslutas med att HBK Futsal tar emot Örebro SK i högstaliga­n.

– Det kommer att bli en svår match. Vi förlorade mot dem på bortaplan men de är inne i en lite sämre period just nu medan vi har två raka hemmasegra­r, säger Daniel Lindell och fortsätter:

– Vi ska fortsätta att spela som vi har gjort men vi ska inte missa så mycket i avsluten utan vara mer kliniska. Vi är svårbesegr­ade på hemmaplan och vi ska visa Örebro att arenan är vår borg. Vi har alla möjlighete­r att vinna denna matchen.

Även futsalen ser fram emot matchdagen med stort M.

– Det ska bli jätterolig­t att kolla in sporter som man kanske inte ser i vanliga fall. Halmstad har en svårflörta­d publik men jag hoppas att de som kanske bara är och följer ett lag i vanliga fall, ska upptäcka någon annan av sporterna och vilja gå på de matcherna också. Jag hoppas på en blandning på läktarplat­s helt enkelt, säger Lindell. Varför ska man komma och kolla på er futsalmatc­h?

– För att de som kollat på futsal aldrig har blivit besvikna. Det är fart i spelet, mycket lägen och grymt gott humör bland spelarna, säger Lindell.

Även Halmstads innebandyt­jejer spelar match när de inleder dagen med ett möte mot Warberg.

 ??  ?? Amanda Kullenberg (handboll), Hanna Ferdman (handboll) Erika Fronth (bordtennis), Tilda Johansson (bordtennis), Daniel Lindell (futsal) och Stefan Andreasson (volleyboll) ser alla fram emot Halmstad Gameday som går av stapeln under lördagen i Halmstad Arena.
Amanda Kullenberg (handboll), Hanna Ferdman (handboll) Erika Fronth (bordtennis), Tilda Johansson (bordtennis), Daniel Lindell (futsal) och Stefan Andreasson (volleyboll) ser alla fram emot Halmstad Gameday som går av stapeln under lördagen i Halmstad Arena.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden