Hallandsposten

Fakta: Fakta: Läget i Sveriges Vm-grupp

- Carl Göransson/tt

Ställninge­n efter tre omgångar: Sverige 6 poäng, Ungern 5, Qatar 2, Egypten 2, Angola 2, Argentina 1, De tre bästa lagen går vidare till mellanrund­an och tar med sig resultaten från inbördes möten. Återståend­e matcher, onsdag: Angola–argentina, Ungern– Egypten, Sverige–qatar. Torsdag: Egypten–angola, Qatar–argentina, Sverige–ungern.

Taktiksnac­ket gav önskad effekt redan under slutminute­rna i första halvlek. Hampus Wanne, Vm-debutant efter att ha missat de två första matcherna på grund av influensa, kom in som vänstersex­a och hans två snabba mål bidrog till Sveriges halvtidsle­dning med 19–14.

Det här var på förhand Sveriges mest givna seger i VM, Angolas premiärskr­äll mot Qatar till trots. Det ska vara stor klasskilln­ad och i andra halvlek visade det sig. Angola orkade inte alls stå emot när den tunga svenska lagmaskine­n lade i en extra växel och skenade iväg mot en ny storseger. Niclas Ekberg och Mattias Zachrisson sköt fem mål var och till slut kunde landslaget summera en helt okej dag på jobbet.

– Det är väl lite upp och ned stundtals men på det stora hela ett helt fantastisk­t bra försvarssp­el. Vi har aggressivi­tet och framåt tycker jag att vi hittar lösningar på de problem de skapar för oss. Det är en bra match igen, säger Appelgren.

Efter tre raka segrar är Sverige redan klart för spel i mellanrund­an i Herning, dit de tre bästa lagen går vidare. Men än finns inga garantier för att landslaget får med sig några poäng dit. Kvar återstår matcherna mot Qatar (onsdag) och grupptvåan Ungern (torsdag), två lag som mycket väl kan bli de som följer med Sverige till Vm-fortsättni­ngen på Jylland.

– Det är väldigt viktigt att vi har många ”gubbar” och en bred trupp där alla får komma in och bidra. Det tror jag blir viktigt i och med att vi har två matcher på två dagar kvar och mot bra motståndar­e, säger Mikael Appelgren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden