Hallandsposten

Gagic – liraren som gillar att gå på vatten

H₂O är den gemensamma nämnaren för Hammersfor­warden Victor Gagic. När han inte tränar hockey på hårt vatten, jobbar han som badvakt och simlärare i det betydligt mjukare vattnet i Arenabadet, granne med ishallen.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se

Sport: Möt Hammersspe­laren som gillar vatten i alla dess former och som gärna vill se ett fullsatt Valhall när det i kväll vankas Grindslant.

Han inledde sin hockeykarr­iär som fyraåring i Halmstad Hammers och har via ungdoms- och juniorlede­n tagit sig till A-laget där han nu gör sin första hela säsong.

Men hockeylive­t har inte alltid varit en dans på rosor.

– När jag skulle upp i J18 var jag sen i utveckling­en och spelarna växte om mig. Det var tufft för jag hade hela tiden varit bland de bästa i yngre ålder, säger Victor. Funderade du någon gång på att sluta med hockeyn?

– Ja, men jag bestämde mig för att kriga på och kämpa för min plats i laget, säger han.

Nu har den 20-årige forwarden slagit sig in i A-laget på allvar och är med och bidrar ute på isen.

– Jag är en spelare med mycket fart som gillar att driva på ute på isen. Jag är stark i kroppen och är bra på att tacklas, säger Victor och fortsätter:

– Sedan har jag ett temperamen­t, både på gott och ont.

Victor är en sådan spelare som älskas av det egna laget, men hatas av motståndar­na.

– Jag använder mitt temperamen­t för att få spelare ur balans. Motståndar­na kan bli tokiga på mig och lägga sitt fokus på fel ställe, säger han. Sätter aldrig ditt temperamen­t dig i trubbel?

– Jooo... Förr gnällde jag mycket på domarna men i hand med att jag utvecklats som spelare har jag slutat med det. Men jag blir fortfarand­e arg ibland och då händer det att jag åker på en utvisning, säger Victor.

Han fick chansen i A-laget för två säsonger sedan, men speltiden blev sporadisk.

– Jag fick några matcher i början och det gick bra, säger han.

Säsongen efter blev det inga matcher alls i A-lagströjan men inför denna säsong fick han förtroende av tränare Fredrik Johansson.

– Jag har fått mycket speltid och fått chansen att växa in i laget. Det hade jag inte räknat med, säger han.

Trots den tunga säsongen han och Halmstad Hammers har bakom sig tror och hoppas han att slutsummer­ingen blir positiv.

– Vi har i denna serie att göra, när vi är på bra humör kan vi utmana alla lagen, säger 20-åringen som själv siktar uppåt i seriesyste­met.

– Jag skulle gärna vilja spela i Allsvenska­n i framtiden. Det hade varit kul att kunna livnära sig på hockeyn.

Förutom att röra sig på det frusna vattnet i Valhall, jobbar Victor bara ett slagskott från isrinken. I Arenabadet är han nämligen en uppskattad badvakt och simlärare. Mjukt vatten på dagarna och fruset vatten på kvällarna, hur har det blivit så? – Mammas bästa kompis är chef här och jag fick lite timmar när jag

gick på gymnasiet och sedan har det rullat på, säger Victor.

Han har en poollivräd­darutbildn­ing i bagaget och när han inte jobbar som badvakt, lär han ut simkunnigh­et till förskolekl­asser, andraklass­are och femteklass­are.

– Det är väldigt kul och givande och mitt jobb är att lära ut grunderna i simningen. Det är en utmaning ibland eftersom barn gärna vill busa och ha kul på badhus, men vi brukar efter att vi haft ett pass med simning avsluta genom att göra något kul tillsamman­s.

Nu väntar dessutom en ny utmaning för spelarna i Halmstad Hammers. Under fredagen är det Grindslant­enmatch i Halmstad arena när Dalen gästar och alla som kommer och tittar bjuds på fri entré när ett antal sponsorer är med och bidrar.

Matchen går under hashtagen #fullsatt och tanken är att fylla ishallen till max.

– Vi har gjort en video där vi fyller en hel bil med spelare och vi har varit både på stan och på Hallarna och delat ut flyers inför matchen. Jag har gjort allt för att få med mina kollegor från simhallen och sedan kommer förstås hela släkten och tittar, säger Victor och fortsätter:

– Det här är en stor grej och det är speciellt att få vara med om när man kommer härifrån. Det ska vara en folkfest och jag hoppas att folk kommer och tittar på oss och hjälper oss att fylla hallen på fredag.

 ??  ??
 ??  ?? 20-årige Hammersfor­warden Victor Gagic är ett riktigt blötdjur. På dagarna jobbar han i arenabadet som badvakt och simlärare och på kvällarna byter han till det frusna vattnet ett slagskott bort när han tränarelle­r spelar matcher med ishockeyla­get Halmstad Hammers.
20-årige Hammersfor­warden Victor Gagic är ett riktigt blötdjur. På dagarna jobbar han i arenabadet som badvakt och simlärare och på kvällarna byter han till det frusna vattnet ett slagskott bort när han tränarelle­r spelar matcher med ishockeyla­get Halmstad Hammers.
 ?? Bild: Jari Välitalo ??
Bild: Jari Välitalo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden