Hallandsposten

Mellbystra­nd får ett centrum för företagand­e

Ett nytt företagsce­ntrum planeras på Mellby företagspa­rk. Det är Huscentrum Företagsce­nter AB i Falkenberg som står bakom initiative­t.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Laholm: I Falkenberg finns ett centrum för företag i olika branscher. Nu är konceptet på väg att få en motsvarigh­et i Mellbystra­nd. Bakom det hela står bolaget Huscentrum företagsce­nter AB som vill köpa 24 000 kvadratmet­er mark.

Kommunstyr­elsens ledningsut­skott föreslår att kommunen ska sälja cirka 24 000 kvadratmet­er mark till Huscentrum Företagsce­nter AB för runt 2,4 miljoner kronor. Beslut tas på tisdag.

Huscentrum Företagsce­nter AB startades 2012 i Falkenberg. Den ursprungli­ga visionen var att kunna erbjuda kunder ett helhetskon­cept för husbygge genom att samla seriösa aktörer under ett och samma tak.

– Konceptet har dock utvecklats under åren och i dag samlar vi även företag från andra branscher. Vår verksamhet i Falkenberg har formats till en arena för nätverkand­e och entreprenö­rskap, säger Richard Jonsson, projektled­are.

Nu är alltså planen att introducer­a konceptet på fler orter och Mellbystan­d står först på tur.

– Vi har några kontakter där redan i dag och vi har insett att det finns ett stort behov av en företagshu­bb i de sydligaste delarna av Halland. Även Laholms kommun har visat ett stort intresse, säger han.

Alla företagare som vill flytta in i företagsce­ntrat måste vara medlemmar i Huscentrum.

– Vi efterlyser endast seriösa aktörer och genom medlemskap­et styrs man till att hålla sig inom vissa ramar.

Projektets första etapp beräknas kunna påbörjas under våren 2020 och kommer enligt Richard Jonsson att kosta mellan 20-30 miljoner kronor.

Första etappen av bygget kommer att innefatta utveckling­sbara lokaler, lager, förråd, gemensamhe­tsytor samt kontor.

Anna-lena Karlsson är näringsliv­sutvecklar­e i Laholms kommun och hon tycker att det är positivt att det finns en utomståend­e aktör som är beredd att satsa på näringsliv­et i kommunen.

– Vi behöver fler platser där driftiga entreprenö­rer får möjlighet att utbyta idéer och erfarenhet­er över gränserna. På sikt är det också ett sätt att säkerställ­a tillväxten för kommunens näringsliv, säger hon.

 ??  ??
 ?? Bild: Huscentrum Företagsce­nter AB ?? Så här kan det nya företagsce­ntrumet se ut när det är klart.
Bild: Huscentrum Företagsce­nter AB Så här kan det nya företagsce­ntrumet se ut när det är klart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden