Hallandsposten

Punkterade cyklar vid Parkskolan polisanmäl­da

- Johan Wilmarstra­nd Jönsson

Parkskolan­s rektor Petra Filipsson lämnade under torsdagen in en polisanmäl­an angående de punkterade cyklarna som upptäcktes i cykelställ­en vid skolan förra fredagen. – För oss var det viktigt att undersöka vad som hänt. Det har fått ta den här tiden, säger hon.

Det var alltså förra fredagen som dels en lärares bil drabbats av skadegörel­se. Dels hade ett stort antal cyklar i skolans cykelställ punkterats.

– Det som har hänt är helt oacceptabe­lt. Vi har på skolan utrett det här sedan i fredags och idag (läs: i torsdags) lämnade vi in en polisanmäl­an om skadegörel­se, säger Petra Filipsson.

– Läraren har lämnat in en egen polisanmäl­an angående sin bil. Även cyklarna är privat egendom. Men eftersom att det var så många som var drabbade har vi ändå valt att polisanmäl­a från skolans sida.

Antalet drabbade cyklar är fortfarand­e oklart.

– Det finns inga barn som har sett det som har hänt. Det har troligtvis skett mellan klockan tio och tolv på dagen. Då har vi en halvtimmes rast med rastvärdar ute. Barnen leker dessutom i anslutning till cykelställ­en, säger Petra Filipsson.

– Det finns inga uppgifter om att det är elever som varit borta någon längre stund från lektionsti­d. Det är toalettbes­ök och någon har hämtat en jacka vid slöjden. Det verkar alltså inte sannolikt att en elev utfört skadegörel­sen?

– Helt säker kan man såklart aldrig vara. Jag vill inte kommentera de spekulatio­ner som förekommit. Nu är detta ett polisärend­e.

– Det är en tragisk incident. Jag förstår att många barn och föräldrar är upprörda. Från skolans håll kan vi bara beklaga det som hänt, avslutar Petra Filipsson.

 ?? Bild: Elin Carlansson/arkiv ?? En lärares bil och elevers cyklar drabbades av skadegörel­se vid Parkskolan förra veckan. Nu har skolan lämnat in en polisanmäl­an.
Bild: Elin Carlansson/arkiv En lärares bil och elevers cyklar drabbades av skadegörel­se vid Parkskolan förra veckan. Nu har skolan lämnat in en polisanmäl­an.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden