Hallandsposten

Halmstad BTK tog viktiga poäng i lilla seriefinal­en

I förra veckan fick Ulf ”Tickan” Carlsson Hp-guldet för sina insatser i pingisen under 2018. I går var han tillbaka i vardagen och firade ännu en seger när Halmstad BTK slog Rekord i en liten seriefinal i Helsingbor­g.

-

– Jag har mått väldigt bra efter jag fick priset och är stolt och hedrad. Jag har fått mycket uppskattni­ng från omgivninge­n och det värmer också mycket, säger ”Tickan”.

Det kan förstås bli lite mer guld senare i vår när Sm-slutspelet avgörs och ur den aspekten gav HBTK sig chansen att försöka ta sig förbi Eslöv och vinna grundserie­n för att få en ”lättare” motståndar­e i semifinal.

Inlednings­vis dominerade Halmstad stort mot serietrean Rekord, som bara var ett par poäng efter i tabellen, och gick fram till 3–0 efter rena drömpingis­en.

Nye kinesen Li Yilie började med att besegra hemmalaget­s svårspelad­e tjeck Michal Obeslo med 3–1 och på bordet bredvid fortsatte engelsmann­en Tom Jarvis att imponera då han slog meriterade Simon Arvidsson i en femsetare.

När sedan Fabian Åkerström gick in och enkelt avfärdade Liang Qiu i raka set, 11–9, 11–7, 11–6, låg vägen öppen mot en storseger.

För ”Fabbe” betydde matchen mot Qiu lite extra.

– Ja, när jag spela i Frickenhau­sen i Tyskland 2006–2010 var Liangs pappa tränare där och då sparrade vi tillsamman­s. Liang var bara elva år då och fick börja matcherna mot mig med en 5–0-ledning, minns Åkerström.

Kinesen hade kanske behövt det försprånge­t nu med när HBTK: arens skruvar bet bra mot den betydligt yngre motståndar­en.

Då trodde nog de flesta på en snabb match, men Rekord knöt nävarna i byxfickorn­a och lyckades reducera två gånger om sedan Obeslo först slagit Jarvis med 3–1 och Elias Ranefur sedan gjort en slät figur mot Simon Arvidsson. I det läget stod hoppet för hemmalaget plötsligt till Liang Qiu som stretade emot på ett helt annat sätt mot sin landsman Li Yilie, men till slut fick ge sig efter 1–3.

– Det var tuffa matcher och att Rekord kom tillbaka var inget onormalt. Desto roligare kändes det då att vi gick fram till 3–0 efter klockrena insatser, tycker ”Tickan”.

Li blev matchvinna­re med två segrar, men blandade och gav i hagen.

– Han har en hög högstanivå som han visar ibland, men han gör också en del enkla missar. Li behöver bli tätare, problemet är att vi har svårt att nå fram med språket så därför funderar vi på att ta in Wang (tidigare Hbtk-spelaren Jian Feng) för att prata mer detaljer.

Det kan förstås vara viktigt med tanke på att bara två matcher återstår innan Sm-slutspelet tar vid i början av mars.

Då ska ”Tickan” och vapendraga­ren Fredrik Håkansson försöka lotsa HBTK mot ett nytt guld.

– Jag är i bra form, men det är viktigare att spelarna är det, skojar ”Tickan”. Nu går vi in i en viktig period och kommer åka hem och gnugga ordentligt för att vara så bra som möjligt i slutspelet.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Li Yilie vann två matcher när Halmstad BTK slog Rekord i toppmatche­n i Pingisliga­n i Helsingbor­g.
Bild: Jari Välitalo Li Yilie vann två matcher när Halmstad BTK slog Rekord i toppmatche­n i Pingisliga­n i Helsingbor­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden