Hallandsposten

”Kultur och nöje” kommer i annonsblad

- Johan W Jönsson

Laholms kommuns skrift ”Kultur och nöje” ska komma tillsamman­s med gratistidn­ingen ”Hej Laholm”. – Vi diskuterar ständigt hur vi ska bli mer effektiva, säger kultur- och utveckling­schefen Andreas Meimermond­t.

Kultur och nöje har tidigare kommit ut som en egen skrift, och den är även fortsatt fristående, men kommer att bladas i Hej Laholm.

– På det här sättet hoppas vi att vi ska nå fler. Vi vill inte att Kultur och nöje ska komma som reklam. Med Hej Laholm får vi en bra distributi­onsmöjligh­et, säger Andreas Meimermond­t.

– De är heltäckand­e och når många. Vi diskuterar sändigt hur vi säkerställ­er att vi når så många som det bara är möjligt, hur vi håller nere kostnadern­a och blir mer effektiva i vårt arbete, fortsätter han.

Meimermond­t är noggrann med att poängtera att det hela är ett test.

– Vi testar med ett nummer. Sedan får vi se. Vi utvärderar om det faller bra ut för oss. Det ska också fungera för Hej Laholm och vara bra för gemene laholmare.

Vad handlar det om för kostnad?

– Distributi­onsbudgete­n är 50 000 kronor för fyra nummer, 12 500 kronor per nummer. Jag har inte hört något annat så jag förväntar mig att vi håller oss inom den ramen, säger Meimermond­t.

Kan det bli så att Hej Laholm tar över arbetet med Kultur och nöje?

– Vi utesluter inget då vi ständigt försöker utvecklas och bli bättre. Det kan bli så att en annan aktör tar över arbetet med att göra själva materialet till Kultur och nöje. Det känns dock inte särskilt troligt då vi rör oss med väldigt små medel.

– Men finns det en aktör som vill ta åt sig arbetet för den pengen utesluter vi inte det i framtiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden